7 motive bune pentru a folosi bicarbonat de sodiu

De ce sa va deteriorati sanatatea folosind substante chimice cand puteti folosi un produs natural la un cost mai mic? Bicarbonatul de sodiu este probabil cel mai ieftin remediu natural din lume. Echilibreaza nivelul pH-ului din organism in timp ce neutralizeaza aciditatea.

Eficacitatea bicarbonatului de sodiu asupra sanatatii

Este extrem de eficient in combaterea unui numar de boli, de la raceala obisnuita pana la unele boli mai grave si este, de asemenea, foarte benefic pentru sanatatea bucala si a pielii.

In ciuda numeroaselor articole pe aceasta tema, bicarbonatul de sodiu are multe alte utilizari si beneficii care sunt mai putin cunoscute.

Publicitate

In caz de mancarime

Puteti folosi bicarbonat de sodiu pentru a reduce mancarimea sau pentru a calma intepaturile de insecte si albine. Faceti o pasta (amestecati 2-3 lingurite de bicarbonat de sodiu cu o lingurita de apa) si aplicati amestecul pe muscatura timp de 5 minute, apoi clatiti. Apoi aplicati o crema hidratanta daca pielea este uscata.

Citeste si articolul :   Diabetul este un ucigas ascuns: primele 9 simptome de identificat

Pentru a efectua un scrub facial

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a indeparta pielea moarta si excesul de ulei de pe fata. Amesteca o lingura de bicarbonat de sodiu cu o lingurita de apa si foloseste acest amestec cu miscari circulare pe fata, evitand zona ochilor. Acest scrub trebuie folosit imediat si nu trebuie pastrat. Puteti face acest scrub cel mult o data pe saptamana.

Pentru a lupta impotriva herpesului si a aftelor

Se amesteca putin bicarbonat de sodiu si apa si se aplica amestecul pe zona afectata dimineata si seara pana cand infectia dispare. Pentru a combate aftele , spalati-va gura (de 3 ori pe zi) cu apa care contine bicarbonat de sodiu (jumatate de lingurita intr-o jumatate de pahar de apa).

Publicitate

Ajuta pielea dupa ce am facut sport

De asemenea, bicarbonatul de sodiu ajuta la curatarea pielii in profunzime. Acest lucru va va curata porii de excesul de sebum, ceea ce va ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in timpul exercitiilor fizice. Se dizolva 200 g de bicarbonat de sodiu in apa unei cazi pline. Baia  ar trebui sa dureze aproximativ 20 de minute, deoarece baile prea fierbinti si prea lungi pot provoca hipertensiune arteriala.

Citeste si articolul :   Sosetele devin din nou albe ca zapada: un pahar din acest produs le poate face sa arate ca noi

Pentru a va curata unghiile

Pune niste bicarbonat de sodiu pe o perie de unghii uzata si freaca usor unghiile cu miscari circulare pentru a indeparta ciupercile si murdaria. Acest truc va ajuta si la albirea lor naturala.

Pentru a lupta impotriva durerii si mirosurilor la nivelul picioarelor

Inmuiati-le timp de aproximativ 20 de minute intr-o baie facuta din apa calduta si bicarbonat de sodiu (2 linguri de bicarbonat de sodiu la 1 litru de apa). Stropirea pantofilor cu bicarbonat de sodiu (1 lingura in fiecare pantof.) Elimina mirosurile neplacute.

Pentru a-ti albi dintii

Folositi bicarbonatul de sodiu ca pasta de dinti, si spalandu-va pe dinti ca de obicei. A se folosi de doua ori pe saptamana nu mai mult.

Pentru a lupta impotriva respiratiei urat mirositoare

Scapa de respiratia urat mirositoare facand gargara cu bicarbonat de sodiu si apa (o jumatate de lingurita in jumatate de pahar de apa o data sau de doua ori pe saptamana).

Citeste si articolul :   Catina intareste sistemul imunitar

Avertizare ! Inainte de a utiliza bicarbonat de sodiu, consultati medicul daca aveti alergii. Acest lucru se datoreaza faptului ca se poate intampla ca bicarbonatul sa provoace eruptii cutanate, mancarime, umflarea limbii, buzelor sau fetei.

Publicitate

Autor