Toate femeile ar trebui sa cunoasca aceste 11 utilizari pentru bicarbonatul de sodiu

Demachiant, deodorant si multe altele, bicarbonatul de sodiu este o pulbere alba cu multiple utilizari si nenumarate virtuti. Pe langa indepartarea reziduurilor de pesticide din fructe si legume, curatarea interiorului caselor si igienizarea pielii, acesta ofera si multiple beneficii pentru organism. Deci, sa descoperim 11 dintre proprietatile  sale incredibile.

Elimina mirosurile rele

Avand un efect de acoperire  si contribuind la inhibarea proliferarii bacteriene, bicarbonatul de sodiu este foarte eficient impotriva mirosurilor neplacute . Pur si simplu curatati zona corpului predispusa la aceasta problema, cum ar fi picioarele sau axilele, si presarati-o cu bicarbonat de sodiu pentru a-l mentine racoros si uscat toata ziua.

Calmeaza mancarimea

In urma unei muscaturi de tantar sau a contactului cu o planta iritanta, cum ar fi urzica sau iedera otravitoare, pot aparea roseata si mancarime mai mult sau mai putin intense. Pentru a le usura, mizati-va pe proprietatile  calmante ale bicarbonatului de sodiu. Doar amestecati-l cu apa pentru a face o pasta si aplicati-o pe locul iritat.

Amelioreaza arsurile la stomac si indigestia

Alcalinizant, bicarbonatul de sodiu ajuta la neutralizarea excesului de acid stomacal, care ajuta la digestie si reduce arsurile la stomac. Diluati o jumatate de lingurita in ½ pahar de apa si beti amestecul dintr-o data. Cu toate acestea, aveti grija sa nu exagerati cu acest remediu, deoarece poate agrava ulcerul gastric.

Exfoliaza si inmoaie picioarele

Pe langa eliminarea mirosurilor neplacute, bicarbonatul de sodiu te  ajuta sa scapi  de pielea moarta si de calusuri. Trebuie doar sa inmuiati picioarele intr-un lighean cu apa calduta la care veti  adauga 3 linguri de bicarbonat de sodiu, sau amestecati-l cu putina apa pentru a face un scrub pe care il veti aplica direct pe picioare.

Baie relaxanta pentru corp

Pentru a va curata corpul, a va relaxa si a scapa de anumite probleme ale pielii, cum ar fi urticaria, nimic nu este mai bun ca  o baie de bicarbonat de sodiu fierbinte. Adaugati 4 linguri de bicarbonat de sodiu in apa de baie si stati  timp de aproximativ 20 de minute inainte de a va clati cu apa curata.

Publicitate

Sapun  pentru maini

Inhiband dezvoltarea bacteriilor si indepartand eficient mirosurile incapatanate, bicarbonatul de sodiu, amestecat cu apa, poate fi folosit si ca sapun natural pentru maini.

Ajuta la indepartarea aschilor

Pentru a extrage o aschie, bicarbonatul de sodiu poate fi de mare ajutor. Se amesteca 3 parti la 1 parte de apa, se aplica amestecul in zona aschiei si se acopera cu un bandaj. Indepartati acest lucru dupa cateva ore, iar aschia va disparea.

Citeste si articolul :   7 sfaturi pentru a scapa de insectele din casa

Calmeaza pielea dupa arsuri solare

Pentru a ameliora durerea si senzatia de caldura cauzata de o arsura sau o arsura solara, bicarbonatul de sodiu este aliatul tau. Se toarna ½ cana de bicarbonat  in apa calduta de baie si stati  timp de aproximativ 20 de minute. De asemenea, puteti inmuia o carpa curata si o puteti aplica direct pe zona dureroasa.

Sporeste performanta atletica

Prin combaterea acidozei metabolice si prin refacerea echilibrului acido-bazic din organism, bicarbonatul de sodiu utilizeaza mai bine energia corpului si, prin urmare, mareste performanta atletica. Cu toate acestea, este recomandat sa solicitati sfatul unui medic inainte de a-l consuma, pentru a evita posibilele complicatii sau supradozaj.

Combate inflamatia gingiilor

Cu capacitatea sa de a inhiba cresterea bacteriana si de a reduce nivelul de aciditate din gura, bicarbonatul de sodiu previne cariile si ajuta la combaterea inflamatiei gingiilor. Doar adaugati-l la pasta de dinti obisnuita, cel mult o data pe saptamana, pentru a indeparta tartrul si a lustrui dintii. De asemenea, puteti face o pasta din ea si masati-o in gingii pentru a reduce inflamatia acestora.

Citeste si articolul :   Ananasul: protejeaza inima si imbunatateste circulatia sangelui

Albeste dintii

Cu proprietati naturale de albire, bicarbonatul de sodiu te ajuta sa recastigi stralucirea zambetului tau. Pentru rezultate si mai bune, amestecati ½ lingurita cu pulpa unei capsuni coapte zdrobite si aplicati amestecul pe dinti timp de 5 minute inainte de clatire.

Atentie: Datorita proprietatilor sale abrazive, bicarbonatul de sodiu trebuie utilizat numai o data pe saptamana.

Publicitate

Autor