Rugaciunea lui Antim Ivireanul are mare putere. Se citeste in Joia Mare

Joia Mare este una dintre cele mai semnificative zile ale crestinatatii. In seara zilei de joi are loc si Denia celor 12 Evanghelii, una dintre cele mai importante denii.

Se spune ca nici o alta rugaciune nu are o putere atat de mare ca cea rostita in Joia Mare. Spune-o in aceasta zi sfanta si viata ta se va schimba.

Rugaciunea lui Antim Ivireanul.

“Dumnezeule si Parinte al Domnului nostru Iisus Hristos, Cel care m-ai ridicat din patul meu si m-ai indrumat pana in acest ceas al rugaciunii, da-mi harul Tau, deschizandu-mi gura.

Calauzeste-ma cu Duhul Tau cel Sfint si invata-ma indreptarile Tale. Cate ti-am gresit pana in acest ceas, cu cuvantul, cu fapta sau cu gandul, cu voie ori fara de voie, slabeste, lasa, iarta, dupa mare mila Ta.

Ca, daca Te vei uita la faradelegi, Doamne, Doamne, cine va putea suferi? Ca la Tine este izbavirea. Tu esti Unul Sfant, ajutator puternic si aparator al vietii noastre si pe Tine Te lauda toata zidirea in veci.

Citeste si articolul :   Top Sase pensiuni din Romania cu piscine fabuloase, perfecte pentru o vacanta de poveste

Amin.”

Sfantul Antim Ivireanul a fost un vestit tipograf, episcop si mitropolit roman de origine georgiana. A fost adus in Tara Romaneasca de Sfantul Voievod Martir Constantin Brancoveanu. Autor al celebrelor Didahii, Sfantul Antim s-a remarcat ca o personalitate culturala remarcabila a vechii literaturi romanesti. A trait intre anii 1650-1716 si L-a slavit pe Dumnezeu cu jertfa suprema, primind moarte muceniceasca din mana turcilor.

Autor