10 plante care absorb umezeala in casa ta iarna

Prea multa umiditate intr-o casa afecteaza calitatea aerului pe care locuitorii  il respira zilnic. Astfel, unii pot dezvolta alergii, astm sau alte tulburari care afecteaza tractul respirator. In plus, umiditatea poate provoca condens, deteriorarea instalatiilor, decojirea tapetului, aparitia mucegaiului si a ciupercilor pe pereti si tavane.

Iedera engleza

Iedera engleza este usor de cultivat. Ajuta la purificarea aerului inconjurator si la lupta impotriva poluarii si a umiditatii in exces intr-o casa. Foarte eficient, trebuie amplasat in incaperile umede ale casei.

Planta paianjen

Numita si palmier areca, planta paianjen aduce o nota de verdeata spatiului tau de locuit. In plus, aceasta planta anti-umiditate elimina particulele poluante si ajuta la reglarea nivelului de umiditate din casa.

Feriga Boston

Feriga Boston este o planta tropicala frumoasa care are nevoie de sol umed pentru a creste optim. Aceasta planta perena vesnic verde este una dintre plantele care absorb umezeala in casa si impiedica aparitia mucegaiului si a condensului  pe ferestre.

Crinul Pacii

Usor de cultivat, crinul pacii, cunoscut si sub numele de „floarea lunii” sau Spathiphyllum, ajuta la mentinerea sanatoasa a aerului si combate urmele de umiditate din casa.

Publicitate

Garoafa de aer

Garoafa de aer este o planta frumoasa care ajuta la reducerea umiditatii in casa si la combaterea mirosurilor neplacute care se pot raspandi de la ciuperci.

Orhideea

Apreciata pentru mirosul placut si florile sale albe, mov sau violet, orhideea are radacini care capteaza umiditatea ambientala si curata aerul. Aceasta planta frumoasa ar trebui plasata intr-o camera luminoasa, dar ferita de lumina directa a soarelui.

Calathea

Calathea este o planta tropicala care creste in tarile fierbinti. Perfecta pentru a reveni la o casa sanatoasa, aceasta planta absoarbe umezeala si elimina poluantii din aer.

Menta

Aceasta planta aromata este foarte eficienta in combaterea umiditatii. O  poti aseza in bucatarie, baie si in orice alta camera umeda din casa.

Palma de bambus

Palmierul de bambus este o planta care aduce o nota tropicala casei tale. Acest frumos palmier cu frunze verzi va permite sa dezumidificati incaperile din casa dvs. si sa asigurati un climat sanatos si placut.

Citeste si articolul :   Iata cel mai bun moment pentru a uda plantele (si nu este dimineata)

Gerbara

Gerbara prezinta flori colorate si emana un miros placut in casa. Aceasta planta poate purifica aerul din jur, poate elimina toxinele si poate lupta impotriva excesului de umiditate din casa.

Publicitate

Autor