UEFA a luat decizia finala in cazul lui Sebastian Coltescu

Comisia de Etica si Disciplina din cadrul UEFA a dat verdictul in urma scandalului in care a fost implicat Sebastian Coltescu la meciul dintre PSG si Istanbul Basaksehir, de la finalul anului trecut.

UEFA spune ca atitudinea lui Sebastian Coltescu nu a fost una rasista atunci cand a folosit cuvantul „negru”, referindu-se la un oficial al echipei Istanbul Basaksehir. Decizia a venit la doua luni de la meciul dintre Paris Saint-Germain si echipa turca, partida arbitrata de o delegatie din Romania. Jocul a fost intrerupt in minutul 16, la scorul de 0-0, din cauza unor cuvinte considerate de staff-ul lui Basaksehir ca fiind rasiste, potrivit Digi24.

La data de 8 decembrie, arbitrul de rezerva Sebastian Coltescu i-a transmis prin casca centralului Hategan „ala negru de acolo”, referindu-se la antrenorul secund Pierre Webó.

Conversatia a fost auzita de reprezentantii echipei turce, care au provocat un adevarat razboi. In urma acuzatiilor, jucatorii din ambele echipe au parasit terenul si s-au dus la vestiar, refuzand sa mai joace. Meciul a fost suspendat si s-a reluat a doua zi.

La data de 9 decembrie, UEFA a anuntat deschiderea unei investigatii care il viza pe arbitrul de rezerva Sebastian Coltescu, pentru o posibila atitudine „rasista” in urma folosirii cuvantului „negru” in conversatia pe care a avut-o cu arbitrul principal. Investigatia s-a incheiat dupa ce ambele parti au fost audiate.

UEFA nu considera ca atitudinea arbitrului roman este una „rasista”. Utilizarea acestui cuvant a fost facuta cu intentia de a-l ajuta pe arbitrul principal sa identifice persoana din staff-ul echipei turce in cadrul conversatiei prin casca.

Forul european anunta ca a fost o conduita necorespunzatoare pentru arbitrul roman.

Aceasta interpretare implica faptul ca sanctiunile prevazute la Articolul 14 din reglementarile disciplinare UEFA privind rasismul, sau alte conduite discriminatorii, nu vor fi aplicate in cazul lui Sebastian Coletescu, dar stabileste o suspendare minima de 10 meciuri sau pentru o perioada de timp specificata.

Acum, Sebastian Coltescu va suporta sanctiunile prevazute in articolul 11, in care se vorbeste despre conduita necorespunzatoare.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.