Partidul AUR, de partea lui Coltescu. George Simion: „Este victima unei denigrari”

Partidul AUR anunta intr-un comunicat ca ”a luat act cu indignare” de pozitia autoritatilor romane in cazul arbitrului Sebastian Coltescu. Reprezent de George Simion, membru al gruparii de ultrasi Uniti Sub Tricolor, AUR ii ia apararea lui Sebastian Coltescu, arbitrul acuzat de rasism dupa ce meciul PSG – Istanbul Basaksehir a fost intrerupt dupa doar 14 minute.

”Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Tineretului si Sportului s-au raliat la linsajul public indreptat asupra arbitrului, cetatean roman acuzat de rasism pentru ca a folosit in timpul meciului PSG – Istanbul Basaksehir o expresie descriptiva obiectiva, fara conotatie peiorativa”.

“AUR a luat act cu indignare de pozitia autoritatilor romane in cazul arbitrului Sebastian Coltescu. Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Tineretului si Sportului s-au raliat la linsajul public indreptat asupra arbitrului, cetatean roman acuzat de rasism pentru ca a folosit in timpul meciului PSG – Istanbul Basaksehir o expresie descriptiva obiectiva, fara conotatie peiorativa. Pozitia celor doua institutii este cu atat mai revoltatoare cu cat Coltescu nu a fost condamnat de nicio instanta sau institutie internationala, ancheta in acest caz fiind in desfasurare.

AUR considera ca datoria institutiilor statului roman este sa ii apere pe cetatenii romani, nu sa ii supuna unor atacuri si unor presiuni dictate de corectitudinea politica a unor grupuri de interese. De asemenea, observam inca o data ca mass-media a preluat rapid directia unica de reflectare a cazului si a ignorat explicatia arbitrului, care a subliniat ca intentia lui nu a fost niciodata rasismul si ca in mediul lor de activitate, uneori oamenii nu isi pot exprima trairile corect si pot fi intelesi gresit”, au scris cei de la AUR pe Facebook.

Publicitate

George Simion: „Este victima a unei campanii agresive de denigrare”

„Sustinem corectitudinea pe terenul de sport, nu intoleranta generata de corectitudinea politica. Azi e Coltescu, maine poate fi oricare dintre noi. Da, rasismul este inacceptabil, dar situatia care a generat un val de ura fara precedent la adresa unui arbitru roman nu se incadreaza in acest tip de comportament.

Suntem solidari cu Sebastian Coltescu, victima a unei campanii agresive de denigrare la nivel national si international”, a spus copresedintele AUR George Simion.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.