Putem calatori in strainatate? Raed Arafat a facut anuntul

Secretarul de stat Raed Arafat considera ca, in contextul pandemiei coronavirusului, starea de a calatori in strainatate in acest an este inca incerta.

Raed Arafat a declarat, marti seara, la TVR 1, ca nu a fost luata nicio decizie cu privire la masurile de relaxare a tranzitului turistic, adaugand ca virusul se raspandeste.

Daca numarul infectiilor cu coronavirus va creste, aceste restrictii vor fi reinstalate chiar daca se va face o relaxare.

„Este posibil sa existe o relaxare a calatoriilor in scop turistic dar tot limitat va fi dreptul de a iesi din tara. Eu cred ca in primul rand oamenii nu vor calatori. Va exista o temere in privinta acestui virus. Nimic nu este clar deocamdata. Noi am zis ca este posibil sa avem o revenire a virusului in toamna, inca nu stim cum se va comporta, deci oricand poate exista o urcare a numarului de cazuri si atunci trebuie sa fim pregatiti sa luam masurile care se impun, adica noi restrictii”, a spus Raed Arafat.

“Relaxarea nu inseamna ca ne intoarcem perfect la ce era inainte”

„Chiar daca vom relaxa, si asta a zis-o si presedintele Frantei, relaxarea nu inseamna ca ne intoarcem perfect la ce era inainte. Relaxarea este cu masuri, cu masuri compensatorii, cu masuri care poate vor fi deranjante, ca trebuie sa porti masca sau ceva peste nas si gura oriunde te duci, intr-un autobuz, intr-un loc public.

Vor fi niste restrictii inca pe anumite activitati, chiar daca se relaxeaza in mare masurile care au fost luate. Acest lucru trebuie asteptat. Totul depinde de cum evolueaza in urmatoarele 2-3 saptamani situatia. Daca evolueaza spre bine si facem cu cap iesirea din masurile astea, inseamna ca suntem chiar de felicitat la nivel national. Daca ne grabim sau daca luam masuri grabite, sub presiune, si iesim prea devreme sau iesim incorect, riscul este sa se intoarca impotriva noastra”, a precizat Arafat.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.