Ce este injectomatul, cauza nenorocirii de la ATI Neamt.

Potrivit ultimelor informatii, incendiul de la Spitalul Judetean din Piatra Neamt ar fi fost provocat de un injectomat, a anuntat ministrul Sanatatii, Nelu Tataru. Acest aparat este utilizat in sectiile ATI pentru tratamentul pacientilor aflati in stare grava.

Un injectomat este o seringa automata care livreaza medicamente sub forma de solutii injectabile continuu, conform unor doze prestabilite. Este un echipament esential in orice unitate medicala, mai ales in sectiile de terapie intensiva.

Un scurt circuit la un astfel de aparat a fost suficient pentru a produce incendiul devastator. Tinand cont ca saloanele ATI au in dotare si oxigen, acesta a amplificat incendiul. Oxigenul in cantitati atat de mari, ca intr-un salon de terapie intensiva, poate provoca chiar si o explozie.

Potrivit manualului de utilizare al unui astfel de dispozitiv, “exista pericolul de declansare a unei explozii daca dispozitivul se foloseste in prezenta unor anestezice inflamabile”.

Publicitate

In incendiul de la sectia de Terapie Intensiva din cadrul Spitalului Judetean Piatra Neamt si-au gasit sfarsitul 10 pacienti si 7 persoane au fost ranite, intre care si medicul de garda Catalin Denciu, care a incercat sa isi salveze pacientii.

Citeste si articolul :   Autoritatile sunt in alerta. Romania se apropie de 5000 de cazuri in ultimele 24 de ore

Pacientii cu COVID-19 au fost transportati la unitatea medicala din Letcani – Iasi.

Colegiul Medicilor din Romania exprima regretul si transmite condoleante pentru victimele incendiului care s-a produs in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.