5 moduri inteligente de a convinge pe cineva (fara a fi necinstit)

Da-le sansa de a explica

Cand a fost ultima oara cand cineva te-a convins agresandu-te verbal? Probabil niciodata. Chiar daca sunteti de acord la suprafata, in interior este exact opusul. Si esti iritat de cealalta persoana.

Abordarea opusa este mult mai eficienta: ascultati cu respect cealalta persoana. De fapt, lasa-i sa inceapa mai intai. De indata ce decideti ca doriti sa-i convingeti, spuneti: „Mi-ar placea sa-mi spui ce parere ai despre X.

Potriviti-va cu rationamentul lor

Publicitate

Se pare că „lupta împotriva focului cu focul” este o tehnică de convingere inteligentă. Cercetarile demonstreaza ca folosirea aceluiasi tip de raționament ca și persoana pe care încercați sa o convingeți este mult mai eficienta decat utilizarea altui tip de rationament.

Se pare ca „lupta impotriva focului cu focul” este o tehnica de convingere inteligenta. Cercetarile demonstreaza ca folosirea aceluiasi tip de rationament ca si persoana pe care sa o convingeti este mult mai eficienta decat utilizarea altui tip de rationament.

Complimentati-le modul de gandire

Citeste si articolul :   6 sfaturi pentru imbunatatirea stimei de sine

Data viitoare cand cineva spune ceva cu care sunteti de acord, raspundeti: „Se pare ca v-ati gandit la asta”.

Cu alte cuvinte, dacă ii faceti  sa creada ca si-au petrecut ceva timp ajungand la o concluzie, este mult mai probabil sa ramana la aceasi concluzie.

Prezentati contraargumentul

Nu numai ca ar trebui sa fiti pregatiti pentru orice contraargumente pe care cealalta persoana le aduce, dar s-ar putea chiar sa luati in considerare aducerea contraargumentelor pentru acestea.

Cheia este sa respingi contraargumentul dupa ce l-ai ridicat – in caz contrar aceasta abordare nu functioneaza.

Fii clar si direct

Puterea argumentului tau nu conteaza daca persoana cu care vorbesti nu il poate intelege.

Si acest lucru este valabil indiferent daca vorbiti despre o teorie psihologica complexa sau despre modul in care functioneaza un produs. Ar putea fi tentant sa va completati explicatiile cu jargoane si cuvinte cheie din industrie, dar nu veti face decat sa-i induceti in eroare.

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.