Un barbat din Timisoara a sunat la 112 sa reclame o petrecere de 50 de persoane care avea loc in curtea comuna a blocului. Incredibil ce s-a intamplat cand politia a ajuns la fata locului

Un barbat din Timisoara a fost amendat cu 1.000 de lei (amenda maxima) pentru ca a folosit abuziv serviciului de urgenta 112. Barbatul isi reclamase vecinii pentru ca stateau intr-un grup de mai multe persoane fara sa poarte masca. Cazul barbatului a ajuns in instanta.

Astfel, Judecatoria Timisoara a pronuntat in 14 octombrie 2020 o prima sentinta in dosarul in care timisoreanul amendat cu 1.000 de lei pentru folosirea abuziva a serviciului de urgenta a contestat sanctiunea in instanta. Barbatul a fost amendat indata de 16 mai 2020 dupa ce a sunat laserviciul 112 pentru a reclama faptul ca in curtea comuna a locuintei „peste 20 de persoane nu respecta regulile de distantare sociala, fara sa poarte masca de protectie, obligatorie la acea data”.

Barbatul a spus ca persoanele respective se certau foarte tare in grup fiind si 7-8 copii minori. In plangerea adresat instantei pentru anularea amenzii, barbatul a mentionat ca a sunat la 112 pentru ca i-a fost frica de imbolnavire prin raspandirea virusului in plina pandemie, acesta avand o sanatate precara, fiind bolnav in urma unui accident vascular cerebral, cu diabet zaharat de tip 2, tensiune arteriala si niste sechele in urma accidentului vascular cerebral.

Citeste si articolul :   Revotator! Un barbat s-a filmat in masina politiei: „Pe stanga acolo, boss-ule, ma lasi”

Timisoreanul „a crezut ca se poate ajunge la un necaz mai mare”. Barbatul a mai spus ca la fata locului a fost trimis un echipaj de la Sectia 2 de Politie, iar peste o luna a gasit in posta procesul verbal prin care a fost amendat. Barbatul are 57 de ani si traieste dintr-o pensie de boala de 704 lei, fara sa aiba alte venituri suplimentare, se descurca foarte greu si nu stie cum se va descurca daca plateste aceasta amenda de 1.000 de lei.

Ce spune politia

Politia IPJ a depus in proces intampinare prin care a aratat ca barbatul a fost amendat pentru ca a sesizat prin 112 ca in curtea comuna a imobilului in care locuieste „are loc o petrecere la care participa minimum 50 de persoane, fara sa poarte masca de protectie”, dar cand au ajuns la fata locului, politistii au constatat reunirea a 10 persoane pentru o sedinta a locatarilor.

„Persoanele respectau masurile de distantare impotriva infectarii cu SARS-CoV 2”, a mai aratat Politia in proces. Judecatorul a decis ca temerea barbatului a fost justificata Judecatoria Timisoara a anulat amenda aplicata de Politie timisoreanului aratand ca barbatul a fost amendat pentru apelarea abuziva a serviciului de urgenta 112, dar in lege notiunea de ”apelare abuziva” este definita ca „apelarea repetata, cu rea intentie , a numarului 112, fara ca apelantul sa justifice o stare care necesita actiunea agentiilor specializate de interventie (…) ”.

Citeste si articolul :   Patriarhul Daniel, prima declaratie privind restrictiile: "Si comunistii au interzis inchinarea la moaste si peste cateva luni ..."

„Pentru a constitui contraventie, este necesara apelarea abuziva, adica apelarea repetata si cu rea intentie a numarului 112, fara ca apelantul sa justifice o stare care sa necesite actiunea agentiilor specializate de interventie sau apelarea pentru a aduce injurii operatorilor. (…)

Din cuprinsul declaratiei martorei M.D. reiese ca petentul a apelat numarul 112 o singura data, iar nu in repetate randuri. De asemenea, petentul nu a actionat cu rea-credinta, ci ca urmare a resimtirii unei temeri, in contextul pandemiei de SARS-COV-2, prin prezenta unui numar ridicat de persoane in curtea comuna a imobilului in care locuieste, care nu purtau masca de protectie si nu respectau distanta de siguranta”, se arata in sentinta Judecatoriei Timisoara prin care amenda a fost anulata. Sentinta nu este definitiva, potrivit Adevarul