Alina Mungiu-Pippidi ii face cu ou si cu otet pe Iohannis si Orban, dupa atacul la Streinu-Cercel: ‘Cum iti permiti? Ce e asta, dictatura militara?’

Politologul Alina Mungiu-Pippidi reactioneaza dur la atacul concertat lansat din zona puterii la adresa profesorului Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului National de Boli Infectioase “Matei Bals”. Mungiu-Pippidi sustine dreptul oamenilor de stiinta sa propuna decidentilor spre analiza diverse planuri. Aceasta pune atacurile la adresa lui Streinu-Cercel, pornite de la ideea izolarii pensionarilor in hoteluri, un atac pornit din zona serviciilor.

“Ar fi de neconceput in Germania ca Angela Merkel sa tipe public la directorul de la Robert Koch Institute asa cum si premierul, si presedintele roman au facut-o la adresa lui Streinu Cercel ca si-a permis sa produca un plan pentru iesirea treptata din carantina. Si in Germania felurite institute au produs asemenea planuri si propuneri, care nu erau identice. Toti au fost tratati cu respect, toate au fost luate in considerare. (…)

Trebuie spus clar ca limbajul lui Ludovic Orban, care pe vremuri parea sa aiba umor, ca si cel al lui KI, care pe vremuri mi se parea un om modest (clar, nu sunt o buna judecatoare de oameni mai usor cu statisticile) pare copiat la indigo (si probabil si sunt, aceiasi securisti nedemocrati scriu un corp comun care e apoi adaptat de doua institutii diferite) si e de neconceput intr-o democratie.

Expertii sunt acuzati ca si-au permis sa fie experti, sa uzurpe prerogativele puterii, care pretinde ca are un monopol pe reflectie si comunicare. Politicienii vor sa interzica orice dezbatere despre cum se rezolva criza epidemiologica, sunt deja pregatiti sa dea vina pe doctori pentru ce merge prost si sa-si asume tot meritul pentru ce merge bine. Evident, Streinu Cercel si Arafat sunt dinainte victime desemnate si evident ca demisia lui Victor Costache, sustinut de presedintie in agenda de a redirectiona resursele din sanatatea publica mai mult la sectorul privat, nu a fost acceptata decit cu mare ranchiuna.

Publicitate

Pe scurt, gelozie mare la oamenii nostri politici si securistii pe care se bazeaza ei pentru expertiza in toate domeniile ca nenorocita asta de epidemie a adus in fata niste doctori, iar aia si-au permis sa vorbeasca fara aprobare de la regiment. De altfel, lupta pentru putere (asupra poporului, ca doar nu asupra virusului) a inceput din ziua 1, cind asupra lui Streinu Cercel au inceput sa ploua kompromate, publicindu-i averea, conflictele de interese etc. Ca orice om, nici doctorul Cercel nu e deasupra oricarei banuieli, dar lansarea haitei contra lui numai dupa ce a inceput epidemia, desi avem ANI si alte institutii laudate de Bruxelles, care ar fi avut timp berechet sa se ocupe de problema lui dinainte, pare curata gelozie si lupta pentru control.

Citeste si articolul :   Ce inseamna prelungirea starii de urgenta! Vor fi restranse drepturi precum: libera circulatie, dreptul la viata privata sau libertatea economica

Citeste mai multe pe stiripesurse.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.