Ludovic Orban, despre somajul tehnic pentru bugetari: Nu este de actualitate

Premierul Ludovic Orban a fost intrebat dupa vizita la Institutul Cantacuzino ce se mai intampla cu proiectul intrarii in somaj tehnic pentru bugetari, iar raspunsul premierului a fost ca „nu mai este de actualitate”.

Rugat sa precizeze motivul, premierul a raspuns: „Pentru ca ne apropiem de finalul starii de urgenta”.

„Pentru ca o mare parte dintre cei care lucreaza in institutiile publice sunt implicati in prima linie a bataliei, cum e Ministerul Sanatatii. Nu poti sa renunti la nimeni din aceasta zona, dimpotriva, mai avem nevoie de specialisti suplimentari. Ministerul Apararii, MAI, Ministerul Muncii, care e implicat in derularea tuturor programelor de sprijin referitor la somajul tehnic si celelalte forme de sprijin pentru profesionisti si alte categorii de angajati.

O mare parte din sectorul public este foarte puternic turat, ne apropiem oricum de finalul prelungirii starii de urgenta si nu mai e contextul necesar. Am gandit, am analizat, pana la urma nu mai e de actualitate”, a mai precizat premierul.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORĂ! ANM a emis cod ROŞU în România! Care sunt zonele afectate şi ce fenomente EXTREME vor fi