Deputatii au votat proiectul PSD prin care rudele cadrelor medicale beneficiaza de pensie de urmas

Deputatii au votat, joi, proiectul PSD care prevede acordarea pensiei de urmas rudelor cadrelor medicale decedate din cauza COVID-19. Pensia de la stat va fi de 75% din salariul pe care cadrul medical il avea in momentul decesului.

Proiectul a fost adoptat, joi, de Camera Deputatilor, cu 312 voturi „pentru”.

Medicii vor fi pusi, astfel, pe aceeasi treapta cu revolutionarii si veteranii de razboi.

Practic, familiile medicilor decedati in lupta cu noul COVID-19 vor primi pensie de urmas.

Publicitate

„Urmasii cadrelor medicale, decedate in timpul si din cauza serviciului ca urmare a desfasurarii activitatii medicale in lupta cu COVID-19, au dreptul la o pensie de urmas egala cu 75% din cuantumul salarial pe care cadrele medicale le-au avut la data decesului, care se actualizeaza potrivit reglementarilor legale in vigoare”, se arata in proiectul votat de deputati.

Totodata, proiectul mai prevede si instituirea zilei de 11 martie ca Zi nationala a personalului medical, cand se va comemora lupta medicilor impotriva virusului SARS- Cov 2.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.