Cum va fi distribuita Sfanta Lumina de Inviere, in timpul starii de urgenta. Regulile pe care credinciosii trebuie sa le respecte

Sfanta Lumina va fi adusa sambata seara de la Ierusalim si va fi distribuita de voluntarii parohiilor si de catre echipajele de ordine publica aflate in misiune in noaptea de Inviere. Credinciosii vor putea iesi in apropierea locuintei, insa vor trebui sa respecte regulile de distantare sociala pentru a fi evitata aglomeratia atunci cand iau lumina.

Marcel Vela a anuntat ca angajatii Patriarhiei, membrii consiliilor parohiale si voluntarii, in calitate de organizatori, vor asigura respectarea distantei sociale si a reglementarilor prevazute in ordonantele militare, pe perioada distribuirii pastilor, avand ca semn distinctiv o banderola alba pe brat.

“Distribuirea Sfintei Lumini aduse de la Ierusalim in seara zilei de sambata, 18 aprilie, in jurul orelor 19, se va face de catre voluntarii parohiilor si de catre echipajele de ordine publica si patrulele existente sub coordonarea MAI, aflate in misiune sambata, Politia nationala, Politia de Frontiera, Jandarmeria, Politia Locala, cat si cadrele Ministerului Apararii incepand cu ora 20”, a spus ministrul de Interne.

Cum vor putea primi credinciosii Sfanta Lumina de Inviere si ce reguli trebuie sa respecte

“Credinciosii vor putea iesi in proximitatea casei, in afara curtii sau a imobilului in care locuiesc, respectand regulile de distantarea sociala astfel incat sa fie evitata aglomeratia si formarea grupurilor mai mari de trei persoane. Doi sau trei locatari dintr-o scara de bloc pot oferi sfanta lumina primita de la voluntari tuturor vecinilor”; a spus ministrul de Interne.

In zonele carantinate, Sfanta Lumina va fi dusa de angajatii MAI de la centrele episcopale la parohiile din zonele carantinate.

“In noaptea de Inviere este permisa circulatia tuturor preotilor care distribuie Sfanta lumina in casele credinciosilor, cat si a voluntarilor care vor avea asupra lor actul de identitate, ecusonul nominal din partea parohiei, masca si manusi de protectie”, a explicat Marcel Vela.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.