Gigantul Amazon angajeaza inca 75.000 de persoane

Retailerul online Amazon a anuntat luni ca va angaja alte 75.000 de persoane, pentru posturi pornind de la angajati pentru depozite si pana la soferi pentru efectuarea livrarilor, datorita cererii puternice a comenzilor online in perioada pandemiei de coronavirus.

Aceste angajari noi se adauga altor 100.000 de locuri de munca create recent de companie, transmite Reuters, preluata de News.ro.

In conditiile in care cumparatorii golesc rafturile magazinelor de teama unor carantine de lunga durata sau a deficitelor de produse, companiile incearca sa mentina stocurile de alimente si produse pentru sanatate si sa aiba angajati disponibili pentru activitatile din magazine sau pentru livrari.

Gigantul de comert electronic are sarcina dificila de a angaja mai multi oameni intr-o perioada in care se inmultesc apelurile sa isi inchida depozitele.

Compania, care a raportat cazuri de coronavirus in randul angajatilor sai din depozite si s-a confruntat cu mai multe demonstratii, a anuntat ca va verifica temperatura angajatilor si va distribui masti de protectie pentru angajatii din toate depozitele din Statele Unite si Europa.

Citeste si articolul :   Monica Pop nu s-a mai abtinut. Ce a putut sa spuna despre vaccinul AstraZeneca

Unii oficiali alesi au cerut Amazon sa inchida depozite. Dar, in conditiile in care ratele somajului cresc la niveluri record, Amazon are nevoie sa isi acopere deficitul de personal. Pentru a atrage noi angajati, compania a anuntat ca va suplimenta cu 2 dolari salariul minim de 15 dolari pe ora al angajatilor din SUA, pe parcursul lunii aprilie.

Compania a anuntat luni ca a ocupat toate cele 100.000 de posturi noi anuntate anterior si ca noile locuri de munca se vor adauga acestora.

Citeste mai multe pe incont.stirileprotv.ro

Autor