Romania nu a depasit inca varful curbei infectarilor cu COVID-19. Ministrul Sanatatii a anuntat ce s-ar putea intampla dupa 4 mai

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat marti ca Romania nu a depasit inca varful curbei infectarilor cu COVID-19, ramanand de analizat daca din 4 mai poate fi reluata activitatea in diverse domenii.

″Inca nu am terminat urcusul pe acea curba. (…) Inca se fac evaluari pentru acestea (masurile din ordonanta – n.r.). In general sunt restrictiile pe care le stiam, urmand ca, in functie de evolutia din fiecare localitate in parte, sa se ia si alte decizii, nu neaparat astazi”, a afirmat ministrul la B1 TV.

El a aratat ca doar in functie de evolutia pandemiei in Romania se poate pronunta cu privire la reluarea in unele domenii.

“Nu ne putem pronunta. Deocamdata, avem activitati limitate care se fac in foarte multe societati. Ramane sa vedem daca data de 4 mai este cea care ne duce la capacitatea maxima, inclusiv pentru Dacia”, a spus ministrul Sanatatii.

Publicitate

Nelu Tataru a precizat ca, in urma vizitelor efectuate in mai multe judete, a constatat ca in acest moment nu lipsesc echipamente.

″In acest moment, pun si voi pune in continuare accent pe acea precautie. Daca acum trei saptamani vorbeam de o lipsa accentuata de materiale, de medicamente, de echipamente de protectie, tot ce am vazut ieri – ca a fost Galati, ca a fost Focsani – am vazut echipamente.

In management am vazut o accentuare a colaborarii cu personalul medical. Am vazut personal medical care nu mai avea acea frica, frica era inlocuita de precautie, am vazut uneori si un zambet la personalul medical. Este un moment pe care trebuie sa-l gestionam cu foarte mare incredere, dar cu foarte multa precautie”, a explicat Tataru.

Ministrul Sanatatii considera ca atacurile politice nu-si au rostul in contextul crizei si ca se impunea declararea starii de situatie de urgenta.

“Uitati-va si la rezultatele vizavi de celelalte tari! Politicul nu-si are locul. Inca mai avem de tras si cred ca ar trebui ceva constructiv”, a adaugat Tataru, potrivit stirileprotv.ro

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.