Inca un pas pentru salvarea omenirii: Test nou de indentificarea anticorpilor, cu o precizie de 99%, aprobat pentru utilizare in toata Europa

Un nou test de anticorpi pentru a verifica daca cineva a fost infectat cu coronavirus, care sustine ca este exact 99%, a fost certificat pentru utilizare in toata Europa.

Specialistii in domeniul diagnosticarii globale Abbott, care are o baza din Marea Britanie la Maidenhead, a declarat ca se asteapta sa trimita milioane de teste de laborator in Europa pana la sfarsitul lunii mai.

Testul de diagnostic al companiei a primit o certificare de marca CE care arata ca respecta normele de siguranta ale UE si poate fi utilizat acum in laboratoarele din Marea Britanie pentru a testa anticorpii creati de o persoana a fost infectata cu Covid-19, scrie Independent

Testul identifica proteina IgG pe care organismul o produce atunci cand a fost infectata cu coronavirus si aceasta poate ramane in organism luni si, probabil, ani.

Publicitate

In cadrul testelor, Abbott a afirmat ca a prezentat o sensibilitate mai mare de 99%, la 14 zile dupa ce o persoana a dezvoltat simptome.

Testul Abbott, realizat in Europa, poate fi utilizat deja in laboratoare din Marea Britanie.

Testarea anticorpilor este cruciala pentru a ajuta la identificarea pacientilor care au avut infectia cu coronavirus si au dezvoltat imunitate, deoarece acest lucru le va permite sa se intoarca la munca si ar putea fi folosit pentru lucratorii NHS si pentru persoanele din alte roluri cheie.

Citeste si articolul :   Raed Arafat, anunt de ultim moment: "Vor fi luate masuri"

Elaborarea testelor pe scara larga atat pentru pacientii infectati, cat si pentru cei cu coronavirus recuperati este probabil o parte esentiala a masurilor guvernamentale pentru a pune capat blocarii impuse din 23 martie.

Mike Clayton, directorul general al diviziei de diagnosticare Abbott din Europa de Nord a declarat: „Abbott s-a concentrat pe aducerea pe piata a testelor COVID-19 cat mai repede posibil pentru a ajuta la abordarea acestei pandemii.

„Suntem mandri ca putem furniza testele noastre de anticorpi imediat, deoarece acestea ne vor ajuta sa identificam cine a avut virusul, ceea ce duce la o incredere mai mare pe masura ce revenim la viata normala. Colaboram cu NHS, organele de sanatate publica si laboratoarele private din Marea Britanie pentru a permite utilizarea acestui test aici. ”

Abbott isi imbunatateste in mod semnificativ productia europeana pentru testarea anticorpilor si, de asemenea, a spus ca va dezvolta teste pentru detectarea anticorpului, IgM, in viitorul apropiat pentru a extinde gama de teste de anticorpi posibile.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.