Gabriela Firea: ”Redeschiderea gradinitelor si a scolilor dupa 15 mai nu este o solutie buna. E periculos”

Primarul general, Gabriela Firea, a scris pe Facebook, ca nu considera ca redeschiderea scolilor si a gradinitelor dupa data de 15 mai este o solutie buna, ea spunand ca „virusul este printre noi, din ce in ce mai agresiv”.

”Copii cu masca de protectie la scoala mi se pare o imagine dureroasa. Sfasietoare. Iar pentru elevii din clasele mici, aproape imposibil. Sunt foarte activi, nerabdatori, alearga, se misca…e normal! De aceea sunt copii! Nu vad ca pe o solutie buna redeschiderea gradinitelor si a scolilor dupa 15 mai. Este, inca, foarte periculos! Virusul e printre noi! Din ce in ce mai agresiv! Copiii, prin natura lor, nu vor putea respecta cu strictete masurile sanitare si de distantare sociala. Se vor contamina, vor face forme usoare, dar vor transmite coronavirusul cadrelor didactice si parintilor, bunicilor. Va fi o nenorocire! Vor fi mii de imbolnaviri!”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea este de parere ca se pot gasi solutii pentru incheierea anului scolar, inclusiv pentru clasele terminale.

„Una este ca un copil sa poarte o ora-doua masca de protectie, supravegheat de parinti, pentru a se putea deplasa in siguranta si este cu totul diferit sa fie nevoit sa o poarte 4-5 ore, chiar mai mult, la cursuri. Statistica noastra, relativ sub control, pentru ca se testeaza infim, va fi data peste cap. Atunci sa vedem cum va fi gestionata o criza majora! Ne-a ferit Cerul pana acum! Si nu e vorba de statistici! Ci de viata oamenilor! Haideti sa nu stricam tot ce am obtinut cu eforturi imense pana acum. Sa protejam in continuare copiii, seniorii, bolnavii cronici!”, afirma Firea.

Primaul Capitalei conchide si spune ca e nevoie „urgent” de un plan serios pentru relansarea treptata a economiei.

„Nu vom mai putea rezista mult timp cu motoarele economiei incetinite. Aici sa ne concentram mai bine si sa privim cu respect spre tarile civilizate, de unde putem prelua modele de bune practici”, a adaugat Firea, potrivit antena3

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.