Iata ce se intampla cu corpul tau daca incepi sa bei regulat ceai de fenicul

Feniculul este folosit ca planta medicinala de secole. Semintele sale sunt folosite pentru a face un ceai sanatos si linistitor, cu un gust usor amar. Este bogat in vitaminele A, complexul B, C si D, aminoacizi si multi alti nutrienti.

Iata mai multe informatii despre beneficiile ceaiului de fenicul.

1. Detoxifierea corpului.

Consumul de ceai poate ajuta la eliminarea toxinelor si a altor substante nocive din organism, actionand ca un purificator de sange. Consumul regulat poate ajuta la prevenirea calculilor renali si la mentinerea sanatatii ficatului si a functiei renale.

2. Consolidarea sanatatii sistemului cardiovascular.

Datorita nivelurilor sale ridicate de potasiu sanatos pentru inima, ceaiul de fenicul ne poate proteja inima de bolile cardiovasculare. Actioneaza ca un vasodilatator, ameliorand astfel tensiunea din arterele si vasele de sange si reducand riscul de atac de cord, accident vascular cerebral si alte boli de inima.

3. Un somn mai bun.

O portie de ceai cald de fenicul ne poate ajuta sa ne relaxam muschii si sa ne pregatim mai mult pentru somn. In mod traditional, feniculul este utilizat pentru a trata insomnia.

Citeste si articolul :   Cafeaua este excelenta pentru sanatatea ta: 5 motive dovedite stiintific pentru a bea cafea

4. Stimuleaza digestia.

Pentru cei cu diaree, flatulenta sau stomac deranjat, ceaiul de fenicul poate ajuta. Are proprietati antispastice care relaxeaza sistemul digestiv si promoveaza o functionare sanatoasa. Cu ceaiul de fenicul, puteti maximiza absorbtia nutrientilor din intestinele noastre, puteti imbunatati procesul de digestie si puteti preveni constipatia, gazele si balonarea.

5. Consolidarea sistemului imunitar.

Feniculul are proprietati puternice antiseptice, antibacteriene si antifungice care sustin functia sanatoasa a sistemului nostru imunitar, astfel incat sa putem preveni infectiile cronice, cum ar fi racelile, gripa si tusea.

6. Cresterea cantitatii de antioxidanti din organism.

Ceaiul de fenicul contine o varietate de antioxidanti care ajuta corpul nostru sa lupte impotriva substantelor nocive din mediu. Atasati moleculelor din sangele nostru, acesti antioxidanti lupta impotriva daunelor oxidative, ceea ce duce la formarea de celule noi si scade semnele imbatranirii.

7. Tratamentul bolilor respiratorii

Timp de secole, feniculul este folosit pentru tratarea afectiunilor respiratorii. Este extrem de benefic pentru plamani, curata pasajele bronsice si ajuta la calmarea spasmelor din sistemul respirator. A fost util in tratarea afectiunilor respiratorii, cum ar fi tusea cronica si bronsita.

Citeste si articolul :   Iata ce se intampla cand consumi lamaie in fiecare zi

8. Actiune antiinflamatoare.

Ceaiul de fenicul contine un antioxidant numit dismutaza, care are proprietati antiinflamatorii. Poate ajuta la ameliorarea durerii asociate cu guta, artrita si alte afectiuni inflamatorii.

9. Prevenirea mutatiei celulare.

Ceaiul contine un amestec multicomponent care contine diversi antioxidanti care protejeaza impotriva cancerului. Contine quercetina, anetol, fibre si vitamine care sunt utile in combaterea celulelor canceroase si a numeroaselor boli inflamatorii. Conform cercetarilor, feniculul a aratat un potential antitumoral remarcabil impotriva celulelor cancerului de san, ficat si colon.

10. Imbunatateste sanatatea ochilor.

Extractele de fenicul contin vitamina C, care este benefica pentru imbunatatirea vederii si protejarea ochilor. Niveluri mai scazute de vitamina C in cristalinul ochiului pot creste riscul formarii cataractei. In afara de aceasta, ceaiul de fenicul poate trata si conjunctivita si poate fi utilizat pentru tratarea inflamatiei ochilor.

11. Ameliorarea durerii menstruale.

Potrivit cercetarilor, consumul de ceai de fenicul poate ajuta la perioadele dureroase si poate ameliora simptomele PMS, cum ar fi greata si slabiciunea.

Citeste si articolul :   3 mituri comune despre anxietate

Studiile au aratat ca una dintre cauzele posibile ale durerii menstruale poate fi contractia excesiva a muschilor uterului, ceea ce duce la scaderea sangelui. In acest sens, ne putem ajuta muschii sa se relaxeze, band o ceasca de ceai de fenicul.

12. Ajuta la slabit.

De ce sa slabesti cateva kilograme? Ceaiul de fenicul va poate ajuta sa va atingeti obiectivele. Ajuta la eliminarea retentiei de apa si a balonarii si, de asemenea, ne stimuleaza metabolismul, astfel incat sa putem arde rapid calorii si grasimi.

Cum se face ceaiul de fenicul?

Ingrediente:

– O mana de seminte de fenicul proaspat, de preferinta bogate in ulei volatil.

– O cantitate mica de miere.

Pregatire:

Folosind un pistil si un mojar , macinati 1-2 linguri de seminte, adaugati-le intr-o cana mare si adaugati apa fierbinte in ea. Lasati 10 minute. Se strecoara lichidul si se adauga miere.

Autor