10 simptome ale cancerului ovarian la care femeile ar trebui sa fie atente

In prezent exista mai multe boli letale care pot pune capat vietii indiferent de varsta sau sex, iar pentru femei, unele boli sunt fatale, cum este cazul cancerului ovarian, daca nu este depistat la timp.

O lista cu toate semnele care ar putea fi simptome ale acestui flagel

Deoarece este o boala care este deosebit de vizibila in primele stadii de dezvoltare, acest ucigas fara scrupule se poate ascunde in siguranta in spatele unor simptome destul de banale.

– Daca aveti adesea dureri de spate si nu aveti osteoporoza, acesta ar putea fi unul dintre semnele cancerului ovarian.

– Durerea persistenta de stomac sau durerile pelvine nu trebuie trecute cu vederea si trebuie raportate medicului.

Publicitate

– Perioadele menstruale, desi sunt adesea supuse stigmatizarii in societatile din intreaga lume, pot fi un indicator foarte bun al multor aspecte ale sanatatii dumneavoastra. Un studiu recent a aratat ca acest cancer este mai frecvent la femeile de peste 55 de ani. Cu toate acestea, exista si cazuri de cancer ovarian la fetele care nu au avut inca primul ciclu menstrual.

Citeste si articolul :   Oregano si beneficiile sale uimitoare

– Ritmul agitat al vietii moderne duce in general la oboseala. Cu toate acestea, daca aveti deseori greata, ameteli, dificultati de respiratie sau un sentiment de oboseala permanenta si inexplicabila, poate fi alarmant. Aproximativ 80% din cazurile de cancer ovarian diagnosticate au unele sau toate aceste simptome.

Publicitate

-Senzatia de plin in timpul mesei, chiar si dupa cateva inghitituri.

Crezi ca senzatia constanta ca stomacul este plin este neaparat un semn al unei probleme digestive, dar uneori aceasta senzatie poate ascunde mult mai mult decat atat si poate indica un cancer ovarian.

– Durerea in timpul actului sexual: potrivit revistei Medical News Today , durerea in timpul actului sexual este un indicator foarte puternic al bolii. Ca sa nu mai vorbim de durerea din timpul urinarii sau de senzatia de presiune din bazin care poate fi aceeasi.

– Varsaturi: potrivit doctorului Jeffrey Sterne, renumit ginecolog american, cancerul ovarian provoaca destul de des constipatie. Si daca este insotit de varsaturi, este obligatoriu sa consultati medicul.

Citeste si articolul :   Principiile de baza ale hidratarii pielii

– Un semn care nu este intotdeauna revelator, dar care este totusi de remarcat: cresterea excesiva a parului, dar si reversul, caderea brusca si radicala a parului.

– Cancerul ovarian are un impact direct asupra sistemului digestiv, precum si asupra stomacului, acest impact este mai puternic in stadiile incipiente ale bolii. Mai mult, in caz de cancer ovarian, atunci cand simtiti dureri puternice in stomac, pot aparea si alte simptome: probleme digestive, pierderea poftei de mancare si gaze.

Asadar, dragi doamne si domnisoare, in timp ce asteptam ca stiinta sa ne permita sa punem mana pe un mijloc mai eficient de screening pentru cancerul ovarian, aveti grija de voi si, mai presus de toate, acordati acestor semne atentia pe care o merita!

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.