Ce se intampla in corpul nostru atunci cand mancam ananas?

Ananasul contine multe vitamine, nutrienti si enzime care il fac un aliment ideal de consumat zilnic. Iata 10 motive pentru care vei manca ananas in fiecare zi.

1- Ananasul este foarte bogat in nutrienti esentiali

Acest fruct este plin de nutrienti esentiali de care organismul are nevoie:

Calciu

Publicitate

Cupru

Fosfor

Potasiu

Vitamina B

Vitamina A

Mangan

Doar adauga echivalentul unei cani de ananas in dieta ta zilnica si vei face minuni pentru sanatatea ta.

2- Stimuleaza sistemul imunitar

Iata un alt motiv bun pentru a manca ananas. Acest aliment are o capacitate incredibila de a intari sistemul imunitar. Cand adaugi o ceasca de ananas in dieta ta zilnica, poti lupta impotriva infectiilor comune precum gripa si raceala datorita bogatiei sale in vitamina C si antioxidanti.

3- Scade tensiunea arteriala

Daca suferiti de hipertensiune arteriala, chiar ar trebui sa mancati ananas in mod regulat. Acest fruct are capacitatea de a mentine tensiunea arteriala normala , deoarece este bogat in potasiu, un mineral puternic pentru reglarea si scaderea tensiunii arteriale.

Citeste si articolul :   5 semne urgente ca organismul tau are mare nevoie de ajutor

4- Este antiinflamator

Persoanele care sufera de artrita sau orice alta umflare a articulatiilor sunt sfatuite sa manance ananas. Contine bromelaina, cunoscuta pentru capacitatea sa de a lupta impotriva inflamatiei articulatiilor.

5- Imbunatateste aspectul pielii

Colagenul este o fibra produsa de fibroblaste. Acesta este cel care confera dermului elasticitatea si fermitatea. Reinnoirea sa scade in timp, ceea ce determina o subtiere a dermei, care este cauza imbatranirii pielii.

6- Imbunatateste digestia

Daca aveti probleme cu digestia, includeti ananasul in dieta. Acest fruct este bogat in fibre care ajuta la curatarea colonului. Ca rezultat, veti reduce constipatia si balonarea, care sunt adesea efecte secundare ale sanatatii digestive precare.

7- Pentru o vedere sanatoasa

Daca suferiti de degenerescenta maculara, o afectiune care deterioreaza sanatatea ochilor, mancati mai mult ananas. Fructul contine beta-caroten, un nutrient necesar pentru o vedere buna.

8- Pentru oase puternice

Laptele nu este singurul aliment bun pentru oase; ananasul se datoreaza si faptului ca este foarte bogat in calciu si mangan. Aceste 2 elemente sunt esentiale pentru cresterea si mentinerea oaselor sanatoase. Ele ajuta la prevenirea pierderii densitatii osoase si a bolilor precum osteoporoza, care pot duce la un risc mai mare de fracturi.

Citeste si articolul :   Alimente care afecteaza in mod neasteptat psihicul

9- Exfoliaza pielea

Mananca mai mult ananas si vei reduce cantitatea de celule moarte care se acumuleaza la suprafata epidermei.

10- Imbunatateste sanatatea parului

Acest fruct exotic va poate ajuta sa luptati impotriva caderii parului. De asemenea, ii  intareste elasticitatea si il  face mai gros .

Publicitate

Publicitate

Autor