Cum se foloseste orezul ca ingrasamant pentru plante?

Iata cum puteti folosi orezul pentru a va face plantele sa infloreasca:

1- Ca ingrasamant pentru ghivece

Aceasta metoda este un ingrasamant cu eliberare lenta: asta inseamna ca amidonul din orez va fi eliberat treptat. Cand udati plantele, boabele de orez vor incepe sa se umfle si sa elibereze amidon in sol. De asemenea, cu fiecare irigare, solul plantei va fi umplut cu nutrienti datorita orezului.

Mod de aplicare:

Veti avea nevoie de o lingura de orez pentruun ghiveci  mare. Daca ghiveciul este mai mic , este suficienta o jumatate de lingura. Imprastiati boabele de orez in jurul tulpinii plantei, formand un cerc in jurul acesteia. Pentru un impact mai eficient, folosind o lingura, amestecati orezul cu solul de la suprafata. In acest fel orezul va fi absorbit mai lent, lasand timp amidonului sa se elibereze.

Publicitate

2- Ca ingrasamant de baza

Aceasta forma de aplicare este, de asemenea, un ingrasamant cu eliberare lenta. Ar trebui sa-l aplicati o data la doua luni: nu va fie teama ca substratul va fi plin de boabe de orez. Trebuie sa stiti ca orezul pe care il consumam trece printr-un proces de rafinare, asa ca este imposibil ca acesta sa germineze.

Citeste si articolul :   Trucul magic pentru a curata pardoselile in mod natural, fara a lasa urme

Mod de aplicare:

Intr-un ghiveci  mare, puneti putin pamant fertil in partea de jos cu doua linguri de orez. Amesteca cele doua ingrediente astfel incat sa fie un amestec uniform in partea de jos. Veti observa ca boabele de orez se transforma intr-o consistenta granuloasa sau pudrata . Apoi, plantati bine planta   si acoperiti restul cu pamant. In acest caz, pe langa ingrasamant, orezul va facilita drenajul plantei tale.

Articolul continuă după reclame

3- Foloseste apa de orez

Spre deosebire de metodele anterioare, apa de orez va actiona ca un ingrasamant cu eliberare rapida. Aceasta metoda este recomandata plantelor care au nevoie sa recupereze rapid substantele nutritive. Ar trebui sa-l aplicati o data pe saptamana timp de 15 zile si veti observa o diferenta marcata in cresterea plantei.

Mod de aplicare:

Turnati o jumatate de cana de orez alb intr-o sticla de plastic de un  litru si jumatate, umpleti cu apa de la robinet pana cand sticla este plina. Acoperiti si amestecati pentru a elibera amidonul, apoi lasati sa stea o jumatate de ora. Dupa acest timp, va ramane sub forma de lichid albicios, este un ingrasamant excelent pentru plantele tale. Aplicati prin udare.

Citeste si articolul :   Cum sa pregatesti apa cu vitamine pentru plantele tale?

Beneficiile orezului pentru plante

Acest ingredient favorizeaza fotosinteza efectuata de plante. Nu aruncati apa in care ati gatit  orezul in chiuveta: ea insasi este foarte hranitoare, deoarece beneficiaza de vitaminele, mineralele si amidonul boabelor de orez. Stropind cu aceasta apa plantele tale, le oferi toate substantele nutritive necesare sanatatii lor.

Amidonul pe care orezul il elibereaza ofera un plus de energie care va avea cel mai bun impact asupra dezvoltarii plantei tale.

Orezul este plin de proprietati hranitoare: proteine, vitamine, fibre, aminoacizi, calciu, fosfor, fier, zinc si potasiu.

Apa de fierbere a orezului este un ingrasamant natural: acest ingrasamant bland va permite plantelor sa creasca mai repede si sa infloreasca din abundenta.

Apa de orez este, de asemenea, un herbicid ecologic natural: amidonul are capacitatea de a lupta impotriva buruienilor.

Publicitate

Autor