Cum sa-ti cureti verigheta? 2 trucuri magice

Cum iti cureti verigheta, argintie sau aurie, ca sa arate ca noua? Urmati sfatul nostru.

Apa clocotita

Curatati verigheta cu apa fierbinte si detergent

Primul sfat este foarte simplu, deoarece tot ce trebuie sa faci este sa folosesti apa fierbinte si detergent pentru a curata verigheta. Pentru a face acest lucru, incalziti apa pana aproape ca fierbe si puneti lichidul intr-un recipient mic. Amestecati putin detergent pana face spuma, apoi inmuiati inelul pana cand apa incepe sa se raceasca. Apoi, luati o perie cu peri moi si spalati-va bine inelul. Daca murdaria nu se desprinde complet, repetati procesul de mai multe ori pana cand sunteti multumit de rezultat. Apropo, acest sfat se aplica si altor tipuri de bijuterii din argint sau aur care au fost innegrite. Magie, nu?

Publicitate

Bicarbonat de sodiu

Curatati verigheta cu pasta de dinti si bicarbonat de sodiu

Pentru a curata cu bicarbonat de sodiu , amesteca o lingurita de bicarbonat de sodiu cu doua lingurite de pasta de dinti de dimensiuni egale. Combinatia de fluor si bicarbonat de sodiu va fi perfecta pentru curatarea verigheta, mai ales cea argintie! Treceti acest amestec prin verigheta si frecati bine (pentru a evita zgarieturile) cu o periuta de dinti veche pana cand iese murdaria. Apoi doar spala-l sub jet de apa si gata!

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit si pentru a lustrui verigheta. Pentru a face acest lucru, dizolvati 1 lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar de 250 ml apa  si lasati inelul la inmuiat  aproximativ 20 de minute. Dupa aceea, uscati-l cu o carpa curata.

Citeste si articolul :   Unde ar trebui sa fie plasata orhideea pentru ca aceasta sa infloreasca?

Curatati zilnic pentru a preveni oxidarea

Transpiratia pielii noastre este, de asemenea, unul dintre principalii vinovati pentru innegrirea inelului, fie ca este aur sau argint. Prin urmare, pentru a preveni ca inelul sa aiba nevoie de mai multa curatare, este util sa faci una zilnic. In acest caz, nu exista niciun mister: este suficient sa scoatem bijuteria o data pe zi si sa o curatam cu o carpa uscata, eliminand transpiratia din corpul nostru care este prins acolo. Evita sa folosesti prea des produse de curatare pentru ca inelul sa nu sufere de posibile zgarieturi.

Atentie la produsele abrazive

De asemenea, pentru a asigura durabilitatea verighetei tale, nu uita sa eviti produsele abrazive, precum inalbitorul si acetona. Daca aveti indoieli, ori de cate ori veti intra in contact cu un produs care nu este sapun sau detergent, scoateti inelul si apoi puneti-l la loc.

Autor