6 modalitati naturale de a scapa de constipatie si balonare

Desi neplacuta, constipatia poate fi eliminata rapid, cu conditia ca originea sa sa nu fie o problema medicala reala. Tot ce trebuie sa faceti este sa urmati cateva sfaturi simple despre stilul de viata. Descopera in acest articol 6 sfaturi naturale pentru a scapa de constipatie si balonare.

Pentru a normaliza tranzitul, o simpla schimbare a stilului de viata poate face minuni. Daca nu aveti un tranzit intestinal normal, adica de mai putin de trei ori pe saptamana, este important sa consultati un medic pentru a verifica daca nu este o patologie mai importanta. In caz contrar, este posibil sa lupti impotriva acestui fenomen intr-un mod natural urmand aceste cateva sfaturi.

Care sunt simptomele constipatiei?

Dupa cum am mentionat mai sus, vorbim de constipatie atunci cand exista o intarziere sau dificultati ale scaunului. Un sentiment de defecare incompleta si / sau dificila este, de asemenea, un simptom al constipatiei. Se pot resimti dureri de stomac, disconfort intestinal si balonare.

Citeste si articolul :   Oficial OMS, Declaratie despre CORONAVIRUS: "Este o speranta falsa sa spui ca virusul va disparea de la sine"

6 sfaturi naturale pentru a scapa de constipatie

1) Hidratati-va suficient

Pentru a fi suficient hidratat, este necesar sa beti intre 1,5 si 2 l de apa pe zi. Acest lucru este cu atat mai important atunci cand suferiti de constipatie. Absorbtia lichidelor va facilita tranzitul prin inmuierea scaunului si promovarea unei evacuari mai bune. Apa nu este singurul lichid de consumat atunci cand intampina dificultati la miscarea intestinului. Faceti provizii de sucuri, supe si ceaiuri de plante. Aveti grija, totusi, sa nu exagerati cu ceaiul si cafeaua.

2) Mancati mai multe fibre

Dupa cum reiese dintr-un studiu , un aport suficient de fibre mareste frecventa miscarilor intestinale. Pentru ameliorarea si prevenirea acestei afectiuni, este important sa va asigurati ca mancati o dieta echilibrata, bogata in fibre. Consumul de mai multe fructe si legume ajuta tranzitul sa functioneze mai bine. Prunele, strugurii, legumele verzi, fasolea si painea integrala sunt toate alimente de adaugat in dieta ta.

3) Practicati activitate fizica regulata

Citeste si articolul :   Ce sa mananci daca vrei sa slabesti. 9 alimente care te ajuta

Stilul de viata sedentar promoveaza constipatia . Pentru a avea frecvent scaun, este important sa practicati activitate fizica regulata. Alergare, fitness, inot etc. alege sportul potrivit pentru tine. Exersati exercitii care va vor ajuta sa va sculptati si sa va tonifiati .

4) Mergeti la baie la ore regulate

Mergand la baie in mod regulat, va veti obisnui cu tranzitul intestinal. Ia-ti timp si nu te grabi. Acesta este un obicei care va permite miscarile intestinului sa devina treptat mai regulate.

5) Mancati prune uscate

Dupa cum stiti, fibrele sunt cei mai buni aliati pentru un tranzit bun, iar prunele sunt pline de ele. In suc, gem sau prin consumul direct de fructe, trucul acestei bunici s-a dovedit ca lupta impotriva constipatiei. O analiza sistematica a constatat ca, desi sunt necesare mai multe cercetari pentru a confirma eficacitatea prunelor uscate pentru gestionarea constipatiei, datele din studiile efectuate arata ca rezultatele obtinute sunt promitatoare. Aceste prune va vor ajuta sa luptati impotriva balonarii .

Citeste si articolul :   Ce contine , de fapt, guma de mestecat

6) Faceti un masaj pe burta

Daca intestinul tau este lenes, este posibil sa-l activezi prin efectuarea unui masaj pe burta. Puneti putin ulei de nuca de cocos pe stomac, apoi masati-va usor si regulat abdomenul pentru a va stimula tranzitul.

Autor