Coronavirusul, o combinatie intre SARS si HIV. Cercetatorii chinezi au facut dezvaluiri

Chinezii trag primele concluzii ale efectelor COVID-19 asupra corpului uman. E ca o combinatie, in unele cazuri letala, de SARS si HIV. Adica afecteaza si plamanii, si sistemul imunitar. E foarte posibil, spun cercetatorii chinezi, ca aparatul respirator sa sufere leziuni ireversibile chiar si in cazul pacientilor vindecati. Rezultatele prezentate pana acum se bazeaza pe autopsiile bolnavilor care au contractat virusul si n-au mai putut fi salvati.

Autoritatile de la noi spun ca sunt la curent cu descoperirile cercetatorilor din China.

„Luam in considerare si aceasta observatie, cum am luat toate observatiile care au venit de acolo. Vineri am avut o intalnire cu secretarul I si II de la Ambasada Chinei, unde am discutat situatia de la dansii. Ne-au asigurat ca toata experinta lor va fi impartasita in aceasta saptamana intr-o audioconferinta si faptul ca ei ajung, potrivit declaratiilor dansilor, la zero cazuri noi in aceasta saptamana, urmand sa-si trateze doar cazurile vechi, cred ca este o experienta care ne poate ajuta”, a declarat Nelu Tataru – secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Citeste si articolul :   Motive pentru care corpul tau nu are suficient calciu

Intrebat daca la noi au fost tratati pacienti cu un tratament pentru HIV, Nelu Tataru a spus ca n-am avut pacienti cu o simptomatologie severa si cu o stare generala atat de alterata, incat sa fie nevoie de aplicarea unui tratament agresiv, scrie digi24.ro.