Prof. Dr. Alexandru Rafila: Varful epidemiei de coronavirus s-ar putea inregistra in aprilie

Varful epidemiei de COVID-19 s-ar putea inregistra in aprilie, spune medicul Alexandru Rafila. Acesta se bazeaza pe modul in care evolueaza alte coronavirusuri cunoscute.

In perioada verii, cand vremea este mai calda si mai uscata, numarul infectiile va scadea simtitor, in baza acestui scenariu. Vestea proasta este ca microbul nu va disparea.

„Probabil va fi o ciclicitate. China spera sa se intample ce s-a intamplat la SARS in 2002. La SARS discutam de o raspandire mai mica.

Aici vorbim de o transmitere pe trei continente. Atunci e mult mai greu, noi tot speram. Daca nu va fi posibila reducerea drastica a numarului de cazuri in tarile cu transmitere comunitara, atunci o sa asistam la prelungirea de un an, doi ani, practic la gripa”, a declarat Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, potrivit digi24.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.