Decizia pronuntata de CEDO: Vaccinarea obligatorie este legala

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg s-a pronuntat joi. Astfel, vaccinarea obligatorie instituita de autoritatile unei tari este legala, a hotarat CEDO. Speta s-a constituit in urma unei plangeri formulate de familii din Cehia, care nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie a copiilor.

Judecatorii de la Strasbourg au stabilit ca vaccinurile obligatorii administrate de autoritatile de sanatate din Cehia sunt in concordanta cu “interesul superior” al copiilor.

Publicitate

“Obiectivul trebuie sa fie ca fiecare copil sa fie protejat impotriva bolilor grave, prin vaccinare sau prin dobandirea imunitatii de turma”, potrivit carora masura vaccinarii obligatorii ar putea fi considerata drept “necesara intr-o societate democratica”.

In Legea din Cehia se stipuleaza ca vaccinarea copiilor este obligatorie in cazul a 9 boli infectioase printre care rujeola, hepatita B si difteria.

Publicitate

Chiar daca hotararea CEDO nu este direct legata de vaccinarea impotriva coronavirusului, specialistii preconizeaza ca ar putea avea implicatii in ceea ce priveste campaniile de vaccinare anti-COVID, in contextul in care exista semnificativ de multi oameni care refuza sa se vaccineze.

Citeste si articolul :   Curs valutar BNR, miercuri, 4 noiembrie 2020. Ce se intampla astazi cu principalele valute

Potrivit lui Nicolas Hervieu, jurist specializat in deciziile CEDO, decizia de joi “consolideaza posibilitatea vaccinarii obligatorii sub conditiile actualei pandemii de COVID-19”.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.