Mesajul sfasietor al unei italience care si-a pierdut tatal din cauza coronavirusului: Am trait durerea singuri ca niste caini!

In Italia aflata sub asediul epidemiei de coronavirus, in ultimele ore s-a viralizat un mesaj video postat de o femeie pe Facebook. Traieste o drama, alaturi de mama sa: ea si-a pierdut tatal, mama si-a pierdut sotul. Si nici macar nu l-au putut vedea, au trait aceasta despartire singure, nu s-au putut imbratisa si consola, pentru ca sunt in carantina.

Mesajul femeii este simplu: nimeni nu e la adapost, iar moartea loveste cand nici nu te-astepti. Avertismentul ei pentru italienii pe care ii vede plimbandu-se pe sub geamul mamei sale, in ciuda restrictiilor impuse de guvern, e simplu: nimeni nu e la adapost de boala, nici macar tinerii. „Stati acasa! Stati acasa!” striga cu disperare femeia, care a avut curajul sa-si impartaseasca experienta si durerea pe care o traieste.

….CONDIVIDETE…ECCO COSA SI PROVA AD ESSERE IMPOTENTI MENTRE TUO PADRE TUO MARITO MUORE…ANGELI NELLE CORSIE GRAXIE….NON AVREI MAI VOLUTO FARE QUESTO ..MA TANTI HANNO VOLUTO CHE PARLASSI A CHI NON HA ANCORA CAPITO CHE SI MUORE 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭CD DEVONO SAPERE

Publicată de Lorenza Nezosi pe Luni, 9 martie 2020

„Nu as fi vrut sa fac asta niciodata, dar mi-au cerut multi oameni sa scriu, sa vorbesc, sa incerc sa explic ce inseamna sa fii in carantina si ce inseamna sa pierzi o persoana draga in putin timp, sa n-o mai vezi niciodata.

Imi aplec putin masca asta pe care am ajuns sa o port mereu, pentru a o proteja pe mama, care traieste la distanta de mine.

Citeste si articolul :   Avertizare meteo: Vin ninsorile in Romania.

Suntem in carantina. Ce inseamna asta? O prietena de-ale mele m-a sunat si m-a intrebat ce fac toata ziua.

Stiti ce fac? Ma gandesc toata ziua ca sunt oameni pe afara, oameni care se strang in baruri, mame care isi duc copiii in parcuri si ele stau la cafele. Ma gandesc ca exista interese politice si economice care ne omoara. Ma gandesc ca exista persoane, batrani, care nu au inteles ca nu pot merge sa joace carti la bar si ca trebuie sa stea in casa. Ma mai gandesc ca sunt tineri care nu au inteles ca tatii lor, unchii, fratii, sunt luati de langa ei.

Care este experienta mea? Este dramatica, la fel ca cea pe care o traiesc toti. Persoane care se rusineaza si spun ca „tatal meu a avut doar un infarct”, „un atac cerebral”. Nu! Nu trebuie sa va rusinati sa spuneti ca tatal vostru, fratele vostru, orice ruda ar fi, nu a murit din vina lui, ci din vina coronavirusului. Din cauza unui virus pe care noi nu reusim sa-l oprim, pentru ca suntem prea inculti. Pentru ca oamenii se plimba in continuare. Pentru ca lor „oricum nu li se va intampla nimic”. In realitate, se intampla.

Se intampla ca tatal tau, la ora 10:00 seara, te suna si iti spune „Sunt bine, sunt acasa. Cum mi-ai spus tu, nu ies din casa de opt zile. Nu am febra, merg sa ma culc”. Se intampla ca la 2:00 noaptea te suna mama ta si iti spune „Vino repede, ca tata se simte rau!”.

Citeste si articolul :   Inca o tara inchide usa in nas romanilor. Sunt prea multe cazuri noi

Se intampla ca ambulanta ajunge si sta la telefon pentru a intelege unde sa-l duca pe tatal tau. Pe care tu apoi nu-l mai vezi. Pe care tu nu-l mai poti saluta, nu-l mai poti auzi, nu-l mai poti imbraca, nu-i mai poti fi aproape.

Eu sunt un operator sanitar, am lucrat multi ani si am facut o teza despre insotirea muribunzilor. Nu am putut nici macar sa-l insotesc pe tatal meu. A fost luat de langa mine si mi-a fost inapoiat sigilat. Nu am putut nici macar sa-l vedem, pentru ca eu si mama suntem in carantina.

Iata ce li se intampla celor care cred ca acest coronavirus nu face nimic, nu afecteaza tinerii. Nu este adevarat, am prieteni tineri care se lupta intre viata si moarte.

Vreau sa dau acest mesaj fara sa ma lungesc prea mult, dar vreau sa va spun tuturor: Stati acasa! Stati acasa si incheiati activitatile.

Daca statul nu are grija de noi, sa avem noi grija.

Eu am inchis si nu mai deschid, pentru ca trebuie sa am grija de familia mea, de persoane.

Citeste si articolul :   Au fost confirmate inca 6 cazuri de infectare cu coronavirus in Romania. Bilantul ajunge la 88 de cazuri. Unde au fost descoperite

Oameni buni, stati acasa!

Nu as fi vrut sa fac niciodata acest video, dar acum o las pe mama sa va salute. Va saluta de la distanta, pentru ca nu ma pot apropia de ea, vreau sa spun ca au murit rudele noastre si a murit tatal meu si eu nu am putut sa o imbratisez pe mama, pe prietena mea, pe nimeni! Am trait aceasta durere singure! Singuri ca niste caini!

– Saluta, mama!

– Va salut pe toti! Aveti grija de voi si atat, nu am cuvinte! Nu am vrut sa… A mancat, era bine. La 1 jumate era bine! Apoi s-a facut albastru si nu l-am mai vazut! La revedere, oameni buni, la revedere, va iubesc!

Asa sfarsim toti! Va vor lua rudele si nu le veti mai vedea! Intelegeti ca trebuie sa stati in casa!? In timp ce eu vorbesc cu voi, pe sub balconul mamei mele sunt oameni care se plimba! Stati acasa! Stati acasa!!!”, scrie digi24.ro.

Autor