Profesorul Alexandru Rafila: “Cu siguranta vom ajunge sa avem mai mult de 2000 de cazuri”. Cand am putea intra in scenariul 4

Autoritatile medicale din Romania au inceput pregatirile pentru intrarea in scenariul 4 in lupta cu COVID-19.

Se vorbeste deja despre un varf al imbolnavirilor in apropierea Pastelui, cand se vor intoarce acasa si mai multi romani din strainatate. Am putea ajunge, atunci, si la 7.000 de persoane confirmate pozitiv, este de parere secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Nelu Tataru. Scenariul 4 se activeaza in momentul in care se depaseste pragul de 2.000 de persoane infectate cu coronavirus.

Un varf al numarului de imbolnaviri s-ar putea produce in a doua jumatate a lunii aprilie.

Coronavirus, scenariul 4. La ce numar de cazuri COVID-19 se trece in aceasta etapa

Publicitate

“Scenariul patru implica o crestere a numarului de cazuri care poate fi mai lenta sau mai brusca mergand spre o supraincarcare a sistemului sanitar – sa spunem cu 2.300 de cazuri sau cu 7.000 de cazuri”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Nelu Tataru.

Pe langa romanii confirmati in tara cu COVID-19 sunt si 26 care au fost infectati in afara granitelor.

Citeste si articolul :   O noua Ordonanta Militara: „Dupa 8 intotdeauna vine 9”. Ce masuri noi vor fi luate

”Cu siguranta vom ajunge sa avem mai mult de 2000 de cazuri. Si asta nu se va intampla intr-un timp foarte lung pentru ca, fara sa avem prea multe elemente obiective, simtim ca se intampla ceva in Romania si, probabil, ca in urmatoarea saptamana o sa vedem o crestere rapida a numarului de cazuri transmise comunitar, cazuri la care nu o sa avem o sursa clara a infectiei”, a declarat joi la Realitatea Plus profesorul Alexandru Rafila, membru in Comitetul Executiv al MSD. Intrebat in cat timp am putea ajunge in scenariul 4, acesta a raspuns: ”Nu pot sa fac eu o predictie, dar probabil in decurs de o saptamana, 10 zile, probabil.”, precizeaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.