Ce se intampla daca rata de infectare trece de 7,5 la mia de locuitori.

In Bucuresti ar putea fi aplicate restrictii in scurt timp. Daca rata de infectare trece de 7,5 la mia de locuitori, magazinele se vor inchide la ora 18:00, nu doar in weekend, ci toata saptamana. Totodata, circulatia va fi restrictionata dupa ora 20:00 in fiecare zi.

Ieri, rata de infectare in capitala a fost de 7,02 la mia de locuitori, iar datele publicate de Ministerul Sanatatii pe sectoare anticipeaza pentru luni o crestere a acestei cifre.

„Cresterea este lenta, nu este rapida, dar totusi este o crestere. De alaltaieri cresteri de 0,1, de 0,2 au fost in 32 de judete. Asta ne atentioneaza ca situatia nu este stabila. De asta s-au luat unele masuri, chiar mai usoare decat in altre tari, care ne permit sa controlam situatia si sa mearga mai bine si campania de vaccinare”, a declarat Raed Arafat.

Publicitate

Seful DSU explica de ce s-a luat decizia inchiderii magazinelor la ora 18.00 la o rata de peste 7,5 la mie.

Citeste si articolul :   O noua lovitura pentru romani. Noi restrictii la granita.

„Au fost discutii (in sedinta conducerii PNL – n.r.). (…) La magazin toata lumea merge. Daca le lasam deschise pana la ora 24, lumea tot va merge. Regula magazinului a fost corelata cu regula interdictiei circulatiei. Daca circulatia se interzice la ora 20.00, atunci cu doua ore inainte magazinele se opresc ca sa poata ajunge oamenii sa poata ajunge acasa”, a declarat secretarul de stat.

Seful DSU a transmis ca o alta masura benefica ar fi decalarea programului de lucru.

Magazinele se inchid la ora 18.00 si intra in vigoare restrictii de circulatie pentru toata populatia incepand cu ora 20.00, in localitatile unde rata de incidenta este de peste 7,5 la mie.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.