Raed Arafat, decizie de ultim moment: Va ataca decizia Curtii de Apel

Seful DSU, Raed Arafat,  s-a infuriat dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a anulat ordinul prin care acesta a decis sa prelungeasca restrictiile in Timisoara, in perioada 22- 24 martie, peste hotararea luata de CJSU Timis. Astfel, secretarul de stat, a anuntat ca va ataca la Inalta Curte de Casatie si Justitie decizia Curtii de Apel.

„Nu este definitiva, inca nu este definitiva, mai avem Inalta Curte de Casatie si Justitie, s-a mai intamplat sa fie ceva anulat la Curtea de Apel si castigat la Inalta Curte”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Timisorenii sunt revoltati pe faptul ca ei trebuie sa stea in carantina in timp ce Capitala, cu o incidenta asemanatoare, nu.

Seful DSU a fost intrebat daca va ataca decizia Curtii de Apel Bucurest:. „Fara nicio discutie”,a raspuns secretarul de stat.

Potrivit sefului DSU, in cazul in care nu se gasea o solutie, carantina din Timisoara ar fi incetat.

„Motivul pentru care am luat decizia sa semnez ordinul temporar, pentru ca era un ordin cu limita clara, de 72 de ore, pentru a gasi o solutie. Daca nu se gasea solutie, la 72 de ore inceta ordinul si inceta orice carantina la Timisoara. Motivul pentru care l-am luat este pentru ca era un lucru fara precedent, ca intr-un Comitet pentru Situatii de Urgenta sa se puna sub semnul intrebarii si sa se forteze chiar impotriva recomandarii autortitatilor sanitare”, a mai spus seful DSU.

Citeste si articolul :   Directorul medical si directorul de ingrijiri de la Spitalul Judetean Suceava si-au dat demisiile

Reactia lui Raed Arafat vine dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a anulat ordinul prin care seful DSU, a decis sa prelungeasca restrictiile in Timisoara, in perioada 22- 24 martie, peste hotararea luata de CJSU Timis. Anuntul a fost facut vineri, de Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

„Instanta a confirmat ceea ce am semnalat din primele momente: a fost o interventie abuziva si nejustificata. Dar, inainte de toate, a fost un precedent periculos si o intimidare a membrilor CJSU. Din pacate observ tot mai multe erori de judecata in ultima perioada la cei in mainile carora stau vietile cetatenilor”, a scris pe Facebook Alin Nica.

De asemenea, Alin Nica a mai spus ca timisorenii asteapta scuze din partea lui Raed Arafat.

Autor