Rasturnare de situatie in cazul celor doi fratiori decedati in Iasi. Pastilele ucigase nu se gasesc in magazine

Rasturnare de situatie in cazul micutilor din Iasi. Tragedia celor doi fratiori a zguduit intreaga Romanie. Din ultimele informatii oferite de anchetatori, pastilele care i-au ucis pe fratiorii de un an si jumatate si trei ani, din Iasi, nu au fost cumparate de la magazin.

Acele pastile au fost aduse in casa de un unchi. Nu se gasesc in magazine, iar ruda micutilor le luase de la un depozit de cereale din Vaslui.

Ce doi fratiori de un an si jumatate si trei ani au decedat sambata, 22 august, in comuna ieseana Cornurile Caprei. La inceput s-a crezut ca decesul copiilr ar fi survrnit dupa ce au mancat struguri din gradina casei.

In realitate, copiii au inhalat toata noaptea un raticid pus de mama in gaurile facute de sobolani in casa. Femeia nu a banuit  ca acestea ar putea sa faca ceva rau, a vrut doar sa scape de rozatoare.

Tanara mamica pus in gaurile facute de sobolani prin casa, inclusiv in camera unde dormeau micutii, mai multe pastile de fosfura de aluminiu, o otrava extrem de periculoasa, care nu se foloseste decat de catre persoane autorizate si nu se gaseste in magazine.

Peste noapte, vapori din raticid s-au imprastiat prin camera si micutii i-au inhalat, fiindu-le letal acest lucru. Mama nu a simtit mirosul si nici n-a avut simptome si stari de rau, crezut ca e vorba despre ceva ce mancasera copiii vineri.

Surse din ancheta de la Iasi, unde e deschis un dosar de ucidere din culpa in rem, a spus ca pastilele ucigase au fost aduse tinerei familii din Iasi de un unchi din Vaslui care lucreaza acolo intr-un siloz. Silozul a fost deratizat impotriva rozatoarelor cu astfel de pastile si el a luat si le-a dat si rudelor.

Silozul este autorizat sa cumpere si sa foloseasca astfel de pastile extrem de periculoase in spatii mici, inchise. Cum silozul se afla o o intindere foarte mare, pericolul de a inhala vapori pentru cei care lucreaza acolo nu exista. Astfel, foarte probabil ca, stiind ca oamenii din siloz nu patesc nimic, unchiul copiilor sa fi crezut ca pastilele sunt inofensive si in casa.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.