Povestea lui Iulian Atanasiu, singura persoana rapusa de flacari in tragedia de la Petromidia. Barbatul avea 32 de ani si la ora 14.00 iesea din tura

In urma exploziei si incendiul urias care a mistuit rafinaria Petromidia de la Navodari, o singura persoana si-a pierdut viata. Este vorba despre tanarul in varsta de 32 de ani, Iulian Atanasiu, care a lasat in urma o sotie indurerata si un copil mic.

Potrivit primelor informatii, tanarul a intrat de dimineata in schimbul 1, iar la ora 14:00 urma sa fie inlocuit. Din pacate, nu a mai apucat sa iasa pentru ca vineri la ora 12:30 a avut loc o explozie puternica, urmata de incendiu, la Rafinaria Petromidia Navodari, potrivit Antena 3.

Ultima postare pe pagina sa de socializare a facut-o joi dimineata, cand alaturi de o poza cu rasaritul de soare a spus: ”Cine se trezeste de dimineata… Lucreaza in ture!”.

Publicitate

Iulian Atanasiu era casatorit de trei ani si avea un copil mic. Sotia acestuia lucreaza tot la Rompetrol.

Publicitate

Director Rompetrol,prima reactie despre explozia de la Petromidia

Directorul general al Rompetrol Rafinare, Felix Crudu, a anuntat ca incendiul a aparut la ora 12.30:

Citeste si articolul :   Proiect de infrastructura urias,SUA vrea sa construiasca o autostrada si o cale ferata intre Constanta si Gdansk, Polonia

„Suflul propagat a generat inca trei focare. Din nefericire, unul dintre colegii care opera in zona a fost prins de suflul acestei explozii. In timpul interventiilor s-au facut eforturi disperate de a-l gasi. Au intrat echipati cu echipament special de protectie impotriva focului. Intr-un final am reusit sa-l gasim, din pacate nu s-a mai putut face nimic”.

Potrivit acestuia, explozia s-a produs pe o platforma in care sunt diverse echipamente industriale si unde erau in acea perioada cinci persoane.

„La prima vedere, dar o sa investigam cu autoritatile si cu expertii, a fost o conducta care s-a fisurat, nu cunoastem detalii, a aparut flacara. Noi am actionat: se intervine cu planul de urgenta, se opresc toate instalatiile, se deschid toate aerisirile, se depresurizeaza, se deschid toate liniile de stingere incendii, sunt masuri specifice. (…) Nu e o eroare umana cu siguranta, o sa investigam si o sa vedem, un echipament care a cedat”, a mai declarat Felix Crudu.

Localnicii din Navodari au primit mesaj RO-ALERT dupa explozie, fiind sfatuiti sa nu stea la mai putin de un kilometru de zona exploziei, sa ramana in locuinte si sa inchida geamurile. Tragedia din cursul zilei de vineri de la Rafinaria Petromidia s-a soldat cu cinci angajati raniti iar un barbat si-a pierdut viata.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.