Noi informatii despre starea de sanatate a celor patru persoane ranite in urma exploziei de vineri, de la Petromidia

Au aparut noi informatii despre starea de sanatate a celor patru persoane ranite in urma exploziei de vineri, de la Petromidia. Doua dintre persoanele ranite in explozia de vineri de la rafinaria Petromidia se afla la spitalul Floreasca din Capitala, cu arsuri pe 25-30% din suprafata corpului, in timp ce un alt ranit a fost operat si este in afara oricarui pericol la Spitalul Judetean din Constanta, potrivit unui comunicat al Rompetrol. A patra victima a suferit rani usoare si a fost externata.

“In urma incidentului de ieri, de pe platforma industriala Petromidia, patru colegi (trei din cadrul companiei Rompetrol Rafinare, unul, angajat al Rominserv), au fost spitalizati. Acestia au fost internati la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, iar doi dintre ei au fost transferati, ulterior, catre Spitalul Clinic de Urgenta “Floreasca” Bucuresti, dupa stabilizare si ingrijirile medicale de specialitate”, scrie in comunicat.

Starea celor doua persoane transferate la Bucuresti este stabila. Acestia se afla in coma indusa, conform procedurilor medicale pentru tratamentele de specialitate si alinarea durerilor.

Citeste si articolul :   Ce a facut DNA pentru a o impiedica pe Elena Udrea sa plece din Romania

“Suntem alaturi de familiile acestora si cadrele medicale pentru a le asigura cele mai bune tratamente medicale. Cel mai grav ranit dintre acestia este colegul de 53 de ani, operator, care a fost evaluat initial cu arsuri pe 45% din suprafata corpului. Reevaluarea realizata in cursul serii de ieri (vineri – n.r.) a relevat faptul ca arsurile sunt pe 30% din suprafata corpului. Al doilea coleg (58 de ani, compresorist in cadrul rafinariei) se afla in unitatea medicala din Capitala cu rani pe 25-30% din suprafata corpului”, mai scrie in comunicat.

Rompetrol a trensmis ca va oferi sprijin pentru un eventual transfer in afara tarii al ranitilor, in functie de situatia lor medicala.

In ceea ce priveste starea celor internati la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, o persoana (53 de ani, lucrator instrumentare si control) a fost deja externata, avand rani minore.

Al doilea coleg, in varsta de 27 de ani, operator, a suferit o operatie in zona soldului si este in afara oricarui pericol. Acesta este stabil, constient si tinut sub observatie de medicii constanteni in sectia post-operatorie.

Citeste si articolul :   Subiecte Matematica Bacalaureat 2020.

“Compania este alaturi de familiile tuturor colegilor si oferim sprijin in aceste momente de grea incercare. In acelasi timp, Rompetrol Rafinare ofera sprijin autoritatilor de resort pentru o evaluare si investigare rapida a cauzelor care au stat la baza incidentului de ieri”, mai spune conducerea companiei petroliere.

Potrivit monitorizarilor realizate intern si de catre autoritatile de mediu, in cursul zilei de vineri nu s-au inregistrat depasiri ale valorilor limita pentru indicatorii de mediu, iar norul de fum generat de incident s-a deplasat spre mare. Nu au fost afectate zonele populate din apropierea rafinariei (orasul Navodari, comuna Corbu si statiunile turistice din zona limitrofa).

Procesele tehnologice sunt oprite, zona incidentului este securizata si monitorizata si nu exista riscuri pentru angajati sau mediul inconjurator, precizeaza compania.

O explozie urmata de un incendiu s-a produs vineri la rafinaria Petromidia, detinuta de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group. Incendiul a avut loc la instalatia de hidrofinare petrol motorina. Autoritatile au activa Planul Rosu de Interventie, iar localnicii au fost alertati prin mesaj RO-ALERT despre degajarile mari de fum.

Citeste si articolul :   RO-ALERT: Explozie puternica la Navodari cu degajari mari de noxe

Un angajat al rafinariei si-a pierdut viata in acest incident.

Autor