Rezultate exit-poll, alegeri locale 2020. Cine a castigat la Timisoara

Alegeri locale 2020. Nicolae Robu a pierdut alegerile locale pentru Primaria Timisoarei. Acesta a fost infrant de candidatul USR-PLUS, Dominic Fritz.unde. Robu candida pentru un nou mandat.

Ca si in Capitala lupta a fost foarte stransa. Dominic Fritz este candidat originar din Germania care a intrat recent in politica romaneasca si pentru prima data a participat intr-o cursa electorala.

Nicolae Robu si-a recunoscut infrangerea, anunta site-ul Tion.ro:

„Am pierdut, este vointa timisorenilor, diferenta este mare. Comparand numarul de voturi, diferenta este surprinzator de mare, nu o pot spune in procente. Am considerat ca va fi un scor strans si am fost optimis pana in ultimul moment dar diferenta este mare ceea ce inseamna ca asteptarile timisorenilor sunt altele. Dezvoltarea in forta nu a dat satisfactie. Va spun sincer ca daca ar fi fost sa aleg daca as pierde la o diferenta mica sau una mare, as fi ales sa pierd la o diferenta mare. Nu am nicio suferinta. Inseamna ca nu ma pliez pe ceea ce vor timisorenii pentru urmatorii patru ani. Asta e viata, fara regrete! Recunosc, nu pot fi ipocrit, mi-ar fi placut ca obiectivele pentru care am luptat atat – noul stadion, Sala Polivalenta, Pasajul Solventul – sa fie asociate cu al treilea mandat al meu. N-a fost sa fie. Eu sunt fericit cu ceea ce am realizat pana la varsta mea – atat in cariera mea academica, cat si in cea de primar”, a declarat Robu.

Autor