Primarul decedat de COVID care a castigat un nou mandat, cu un scor zdrobitor

Chiar daca decedase, numele primarului comunei Deveselu, care candida pentru un nou mandat, a ramas inscris pe buletinele de vot. Acest lucru s-a intamplat deoarece au fost tiparite inainte de decesul candidatului, potrivit reprezentantilor BEJ Olt. Culmea, edilul decedat chiar a fost ales.

Potrivit Gazeta Noua, primarul Ion Aliman a fost ales, in ciuda faptului ca a murit acum 10 zile. El ar fi obtinut peste 1.000 din cele 1.600 de voturi exprimate. In aceste conditii, viceprimarul va indeplini atributiile de primar pana la organizarea de alegeri partiale.

“Potrivit unei hotarari a BEC, daca decesul candidatului s-a produs dupa tiparirea buletinelor de vot, acestea nu se mai modifica si procesul electoral isi urmeaza cursul”, a declarat purtatorul de cuvant al BEJ Olt, Monica Tone.

Ion Aliman a decedat pe 17 septembrie, la un spital din Bucuresti, la aproximativ o saptamana dupa ce a fost testat pozitiv pentru COVID. El a fost ales primar al comunei Deveselu in iunie 2012, apoi a a obtinut un nou mandat in 2016 si acum candida pentru al treilea mandat, din partea PSD.

Ion Aliman a fost ofiter de marina timp de 30 de ani, din care 20 de ani a fost capitan de nava de pasageri.

In perioada in care Ion Aliman a fost primar al comunei Deveselu, in localitate a fost operationalizat la baza militara sistemul de aparare antiracheta, componenta a sistemului NATO de aparare impotriva rachetelor balistice.

Chiar si in aceste conditii, oamenii nu s-au ferit sa spuna ca l-au votat, chiat si mort fiind.

Publicitate

Localnica: Pe dansul l-am votat, noi tinem mereu de dansul.

Reporter: Cum sa-l votati daca e mort?

Localnica: Pai daca e legea…noi nu am facut-o, ne-a dat-o cel de sus.

Reporter: Pai si daca va castiga dumnealui cine…

Localnica: Cine urmeaza. Sa vina altul mai bun.

Reporter: Dar ce sentiment v-a incercat cand ati votat un primar decedat?

Localnica: L-am votat pentru ca pentru noi a fost un primar adevarat.

Reporter: De ce ati ales sa votzati o persoana care nu mai este in viata?

Citeste si articolul :   Productia de grau a acestui an scade cu circa 40%, se reduc si recoltele de orz, secara, rapita

Localnic: A fost bun, din cauza asta.

Reporter: Pai si daca va castiga dumnealui si nu mai este in viata cine va conduce?

Localnic: Sa urmeze altul dupa el, care tot bun sa fie.

Reporter: Ce sentiment v-a incercat cand ati pus stampila pe o persoana care nu mai e in viata.

Localnic: Un sentiment cu durere.

Au fost insa si localnici care au recunoscut ca situatia este inedita.

Localnica: Nu inteleg, nu inteleg. Inseamna ca asa au fost invatati. Eu asa cred ca se urmareste anularea acestui… desi sunt 2 doi candidati care sunt in viata. Avem 2 candidiati care sunt candidati competenti.

Reporter: Este o situatie inedita.

Localnica: Da mi se pare. O sa fim de rasul… pe tot pamantul asta nu s-a intamplat asa ceva.

Localnic: S-a intamplat de 2 saptamani de cand e decedat. Se puteau schimba si buletinele de vot, dar nu s-a vrut. Ei urmaresc anticipate, ca zice ca o sa ia mai multe, dar nu stiu daca o sa ia mai mult domnul care e mort. Daca o lua mai multe, bine, da… poate nu lua nici inainte daca traia.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.