Primele rezultate provizorii – alegeri locale Primaria Capitalei

Alegeri locale 2020. Nicusor Dan, candidatul PNL- USR PLUS la Primaria Capitalei a obtinut 41,82% din voturi la alegerile locale de duminica, in timp ce contracandidata sa de la PSD, primarul in functie Gabriela Firea are un scor de 37,4%, indica datele provizorii dupa numararea a peste 90% din voturi.

Pana la ora 8 au fost numarate 605.772 de voturi, reprezentand 90,18 % din cele 671.743 inregistrate duminica.

Cum aratau datele aseara

Rezultate exit-poll, alegeri locale 2020, 27 septembrie, ora 21:00,

Primaria General:

Publicitate

Nicusor Dan – 47,2%
Gabriela Firea – 39%
Traian Basescu – 8,6%

Primaria Sectorului 1:

Clotilde Armand (USR) – 47%
Dan Tudorache (PSD) – 37,7%
Ioana Constantin (PMP) – 7,5%

Primaria Sectorului 2:

Radu Mihaiu (USR) – 42%
Dan Cristian Popescu (PSD) – 31%
Neculai Ontanu (PPU-sl) – 12,9%

Primaria Sectorului 3:

Robert Negoita (Pro Bucuresti 2020) – 39%
Adrian Moraru (PNL) – 34%
Aurelian Badulescu (PSD) – 14,1%

Citeste si articolul :   Raed Arafat, despre vaccinul anti-Covid

Primaria Sectorului 4:

Daniel Baluta (PSD) – 55%
Simona Spataru (USR) -37%

Primaria Sectorului 5:

Cristian Bacanu (PNL) – 27,3%
Cristian Popescu Piedone (PPU-sl) – 27,3%
Daniel Florea (PSD) – 24,3%
Marian Vanghelie – 14,2%

Primaria Sectorului 6:

Ciprian Ciucu (PNL) -48,2%
Gabriel Mutu (PSD) – 35,2%

Nicusor Dan, prima declaratie:

„Astazi este ziua de nastere a noului Bucuresti. Am incredere ca dupa numaratoarea votului voi fi noul primar al Capitalei. Am incredere ca voi fi noul primar si al incredere ca majoritatea primariilor vor fi castigate de colegii nostri. Vreau sa le multumesc colegilor care ne-au votat si care s-au implicat si ca ne-au dat incredere in ciuda campaniei murdare care s-a desfasurat impotriva noastra. PNL si USR PLUS au ales sa sustina vointa bucurestenilor”, a declarat Nicusor Dan.

„A fost o zi extraordinara, a fost o campanie plina de evenimente si sunt bucuros ca am putut sa fiu aproape de bucuresteni. Le multumesc tuturor celor care au fost alaturi de noi si le promit ca vom construi impreuna Noul Bucuresti”, a mai spus Nicusor Dan.

Citeste si articolul :   Primarul din Sangeorz-Bai isi umileste propria fiica, pe care el o filmeaza dezbracata, in genunchi

Gabriela Firea, prima declaratie

„La alegerile locale din trecut, pe la 4-5 dimineata erau numarate cam 80% din voturi, iar spre ora 9 rezultatul oficial poate fi anuntat. Asadar, rezultatele anuntate in aceasta seara nu pot fi cele oficiale. Bineinteles ca le luam ca atare, dar asta nu inseamna ca avem deja in aceasta seara invinsi si invingatori.

Le transmit colegilor mei sa fie atenti cum numara voturi, sa respecte votul cetatenilor, pentru ca asta inseamna sa respectam democratia.

Asadar declaratia in legatura cu rezultatul oficial o voi face maine.”, a spus Gabriela Firea.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.