Nicusor Dan, prima declaratie dupa ce a castigat Primaria Capitalei

Alegeri locale 2020. Nicusor Dan a oferit prima declaratie dupa terminarea votului la ora 21:00 si primele Exit-Poll-uri intr-o conferinta de presa. Ce a transmis acesta la aflarea primelor sondaje.

Nicusor Dan a declarat ca este increzator in faptul ca va fi noul primar al Bucurestiului si a tinut sa le multumeasca colegilor si celor care s-au implicat in campanie.

Publicitate

„Astazi este ziua de nastere a noului Bucuresti. Am incredere ca dupa numaratoarea votului voi fi noul primar al Capitalei. Am incredere ca voi fi noul primar si al incredere ca majoritatea primariilor vor fi castigate de colegii nostri. Vreau sa le multumesc colegilor care ne-au votat si care s-au implicat si ca ne-au dat incredere in ciuda campaniei murdare care s-a desfasurat impotriva noastra. PNL si USR PLUS au ales sa sustina vointa bucurestenilor”, a declarat Nicusor Dan.

„A fost o zi extraordinara, a fost o campanie plina de evenimente si sunt bucuros ca am putut sa fiu aproape de bucuresteni. Le multumesc tuturor celor care au fost alaturi de noi si le promit ca vom construi impreuna Noul Bucuresti”, a mai spus Nicusor Dan.

Primele sondaje Exit-poll

Potrivit sondajului exit-poll realizat de Sociopol, noul primar general al Capitalei este Nicusor Dan. El ar fi strans 45% dintre voturile bucurestenilor si se situeaza la mica distanta in fata Gabrielei Firea, care ar fi obtinut doar 44%. La mare distanta vine Traian Basescu, care ar fi fost votat de 7% dintre bucuresteni. Ceilalti candidati au obtinut 4% dintre voturi.

Un alt exit-poll, realizat de CURS-Avangarde, indica urmatoarele rezultate:

Nicusor Dan – 47,2%

Gabriela Firea – 39%

Traian Basescu – 8,6%

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.