Rezultate exit-poll, alegeri locale 2020. Ce se intampla la Primaria Capitalei

Alegeri locale 2020. La alegerile din acest an, cele mai urmarite rezultate exit-poll sunt cele din Bucuresti, de la Primaria Capitalei. Pentru postul de edil lupta electorala este foarte stransa intre Gabriela Firea si Nicusor Dan.

Competitia pentru marile orase este foarte importanta pentru ca poate deveni o ”rampa de lansare” pentru viitoare candidaturi si functii.

Astazi, alegatorii din Capitala au decis daca ii mai acorda un mandat Gabrielei Firea sau daca isi incredinteaza votul altui candidat.

Dintre contracandidatii actualului primar, sondajele de opinie l-au indicat cu cele mai mari sanse pe Nicusor Dan, care era urmat de Traian Basescu, fost primar al Capitalei.

In Capitala, cea mai mare prezenta este a persoanelor cu drept de vot din categoria de varsta 45 – 64 de ani, fiind urmati de cei din grupa 35 – 44 de ani, de cei de peste 65 de ani, cea mai slaba participare inregistrandu-se in randurile celor mai tineri alegatori, de 18 – 24 de ani.

Citeste si articolul :   Coronavirus in Romania: 4.271 de cazuri noi siaproape 100 de decese

Alegeri locale 2020. La Primaria Capitalei au candidat:

Gabriela Firea (PSD) – jurnalist, actual primar

Nicusor Dan (independent sustinut de Alianta PNL-USRPLUS) – matematician si activist civic, actual deputat USR

Traian Basescu (PMP) – inginer, actual europarlamentar

ᅡCalin Popescu-Tariceanu (ALDE) – inginer, actual senator

Ilan Laufer (Partidul Forta Identitatii Nationale) – profesor de educatie fizica si sport

Alexandru Ion Coita (Partidul Republican din Romania) – expert relatii internationale

Bogdan Stanoevici (Partidul Social Democrat Independent) – actor

Florin Calinescu (Partidul Verde) – actor

Catalin Ioan Berenghi (independent) – ghid montan

Ioan Sirbu (Alianta Pro Bucuresti 2020) – medic

Altii: Octavian Badescu (independent), Radu Octavian Moraru (independent), Radu Ghidau (Partidul Alianta National Taranista), Alexandru Ion Coita (Partidul Republican din Romania), John-Ion Banu (Partidul Natiunea Romana), Claudiu Richard Tarziu (Alianta pentru Unirea Romanilor), Ileana Daniela Nanau (PRM), Valentina Bistriceanu (PER) si Sebastian Popescu (Partidul Noua Romanie).

Centrul de Sociologie Urbana si Regionala (CURS) si Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde – acreditate de Biroul Electoral Central sa faca sondaje de opinie la iesirea de la urne la alegerile locale – vor prezenta rezultatele exit poll la aceste alegeri locale 2020.

Citeste si articolul :   Medicul militar, Valeriu Gheorghita, ne spune care sunt reactiile adverse ale vaccinului anti-Covid 19.

Rezultate exit-poll, alegeri locale 2020 la Primaria Capitalei.

-► Nicușor Dan: 47,2 %

-► Gabriela Firea: 39 %

Autor