Ion Dichiseanu a incetat din viata la varsta de 87 de ani

In dupa amiaza zilei de joi, 20 mai, in jurul orei 14, marele actor Ion Dichiseanu a incetat din viata. Internat de cateva luni, acesta a decedat la spitalul Floreasca unde a ajuns din cauza unei infectii care i-a provocat pneumonie bilaterala.

“A decedat astazi in jurul orei 14,00 la noi in spital. Era internat de circa trei luni”, a declarat Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al unitatii medicale.

In luna februarie, fiica lui Ion Dichiseanu a publicat un mesaj pe o retea de socializare in care anunta ca tatal sau este bolnav si ca problemele de sanatate s-au inrautatit in urma unor investigatii facute gresit la o clinica privata.

„Eu il vad pe tata ca fiind un om luminos, cu pofta si dorinta de viata. Si reuseste sa ii faca si pe cei din jurul lui sa fie la fel. Sunt increzatoare in fortele lui, dar si in cele ale medicilor de la Spitalul Floreasca. Ne rugam neincetat ca Dumnezeu sa il aduca sanatos acasa!”, mai scria fiica sa pe pagina de Facebook.

„S-a dus sa faca o radiografie, o simpla radiografie, pentru ca i se parea ca simte ceva la un plaman. Si i-am spus sa merge sa facem radiografia ca sa se linisteasca. Acolo ni s-a spus ca e important sa faca si un CT. CT-ul a fost interpretat nu foarte concludent, iar mai apoi sa mergem la un mare profesor (…) as vrea sa nu las lucrurile asa”, declara Ioana Dichiseanu intr-o emisiune la Antena 3.

Cunoscut actor de film, radio, televiziune, scena, voce, dar si scriitor, Ion Dichiseanu a murit la varsta de 87 de ani.

In urma cu un an fiind decorat la Cotroceni cu Ordinul National “Serviciul Credincios” in grad de Ofiter pentru intreaga cariera artistica.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Publicitate

Publicitate

Autor