Cand se renunta la masca de protectie

Cand se renunta la masca de protectie. Ministrul Sanatatii a vorbit despre renuntarea la masca de protectie, dar si cine va avea parte de mai multa libertate.

Fara masca de protectie in spatiile libere

Ioana Mihaila, ministrul Sanatatii, a declarat ca preconizeaza ca data de 1 august ar fi cea mai potrivita pentru renuntarea la masca de protectie in locurile publice, dar si in spatiile inchise mai putin aglomerate.

“Depinde unde renuntam la masca. Incurajez si eu renuntarea la masca in anumite conditii, in afara spatiilor inchise, in locurile care nu sunt aglomerate si pentru aceste zone termenul de 1 august cred ca este unul fezabil”, a declarat ministrul Sanatatii.

De asemenea, premierul Florin Citu spune ca s-ar putea vorbi despre renuntarea la masca de protectie inca de la data de 1 iunie, insa doar pe plaja si la munte, in drumetii.

Premierul Florin Citu a declarat marti ca cel mai probabil de la 1 august se va renunta la obligativitatea purtarii mastii, insa acest lucru depinde de rata de vaccinare.

Citeste si articolul :   Noi restrictii in Romania. Ministrul Sanatatii a facut anuntul: "Interdictie totala"

Acesta a sustinut ca de la 1 iunie ar putea exista inca o serie de facilitati pentru persoanele vaccinate, astfel incat restaurantele si hotelurile sa poate functiona la 100% din capacitate pentru cei imunizati.

„De la 1 iunie putem vorbi de fara masca pe plaja, la munte, daca mergem in drumetie. Dar putem vorbi de facilitati pentru persoane vaccinate. De exemplu, restaurate la capacitate 100% pentru persoane vaccinate. La fel al hoteluri, sa fie capacitate de 100% in ceea ce priveste persoanele vaccinate”, a declarat Citu.

Ca toate masurile sa se aplice cat mai repede, este nevoie ca cel putin 5 milioane de romani sa se imunizeze cu ambele doze. Pana in acest moment in Romania au fost administrate peste 5 milioane doze de vaccin, iar peste 2 milioane de oameni au primit ambele doze.

Ministrul Sanatatii a mentionat ca a discutat cu premierul Florin Citu despre persoanele care sunt vaccinate. Astfel, Ioana Mihaila si-ar dori ca acestea sa inceapa sa aiba parte de mai multa libertate si sa revina cat mai repede la viata de dinainte de pandemie datorita faptului ca s-au imunizat si nu mai reprezinta un pericol pentru ceilalti si nici nu mai sunt atat de expuse la virus.

Citeste si articolul :   In ultimele 24 de ore au fost inregistrate 208 noi cazuri de COVID si trei decese

Astfel, ministrul i-a propus premierului ca de la 1 iunie sa se poata sta fara masca in birouri, daca toti angajatii din acel loc sunt vaccinati. Inainte de a se da unda verde in acest sens, autoritatile vor discuta cu Institutul National de Sanatate Publica si cu specialistii responsabili de aceasta pandemie.

Autor