Peste 260 de angajati ai MAI sunt infectati cu COVID-19

Peste 260 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sunt infectati cu COVID-19, in timp ce aproximativ 3.200 de persoane din cadrul institutiei se afla in izolare sau carantina, sustine, intr-un comunicat, Sindicatul Politistilor Europeni Europol.

„Inca de la inceputul pandemiei, Ministerul Afacerilor Interne a tinut ascuns numarul de angajati care sunt infectati cu noul coronavirus, desi majoritatea dintre politisti au fost in linia intai, iar riscul de infectare era iminent. Avand in vedere solicitarea noastra trimisa institutiei cu privire la numarul de angajati infectati, in data de 28 aprilie (marti – n.red.), MAI ne prezinta urmatoarea situatie: numarul total de angajati din cadrul M.A.I. aflati in autoizolare/carantina este de 3.196; numarul total de angajati M.A.I. spitalizati este de 161; numarul total de angajati din cadrul M.A.I. care au iesit din autoizolare/carantina este de 1.963; numarul celor care au fost externati este de 64; numarul total de angajati din cadrul M.A.I. confirmati cu virusul COVID-19 este de 264”, conform sursei citate.

Sindicalistii sustin ca, asa cum Ministerul Sanatatii a facut publica lista numerica cu cadrele medicale infectate cu COVID-19 pentru fiecare unitate spitaliceasca, „era firesc ca si Ministerul Afacerilor Interne sa procedeze in mod similar”.

Citeste si articolul :   Un pedofil cu 1.000 de victime, pus in libertate dupa doua luni de arest. Ce a spus in fata anchetatorilor

„De asemenea, asa cum pentru cadrele medicale din prima linie, prin ordonanta de urgenta s-a acordat stimulent de risc, si angajatii MAI aflati in prima linie trebuia sa beneficieze in aceeasi masura de acest stimulent. Iar cifrele cu angajatii MAI infectati/carantinati sau izolati arata in mod clar ca riscurile la care sunt supusi acestia in exercitarea atributiilor de serviciu sunt incomensurabile. Numarul angajatilor MAI infectati cu SARS-CoV- 2 aflati in prima linie creste simtitor de la o zi la alta din cauza misiunilor specifice pe care acestia le desfasoara, fie in strada sau la frontierele tarii”, sublinieaza Sindicatul Europol.

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.