Razvan Chereches: “Politia trebuie mobilizata, sa verifice si sa legitimeze certificatul verde”

Razvan Chereches, specialist in sanatate publica, a declarat la Antena 3, ca “trebuie insistat in continuare cu vaccinarea si impuse restrictii masive de miscare la nivel national.

Expertul in sanatate publica indeamna oamenii sa nu mai asculte sfaturile persoanelor dezinformate si sa le urmeze doar pe cele ale specialistilor.

Razvan Chereches: “Ar trebui insistat cu vaccinarea si impuse restrictii masive de miscare la nivel national”

“In al 12-lea ceas, ar trebui insistat cu vaccinarea si impuse restrictii masive de miscare la nivel national, pentru ca nu avem probleme doar intr-o anumita regiune. Lasat liber pentru vaccinti cu verificari intense din partea politiei. Toata Politia trebuie mobilizata, sa verifice si sa legitimeze certificatul verde. In rest, absolut tot sa fie restictionat la minim, pentru ca problemele pe care le avem acum sunt datorate unei transmisii comunitare masive.

Vaccinati-va cat de repede posibil si pana in momentul in care vaccinul a devenit valabil, respectiv doua saptamani dupa a doua doza, purtati masca in permanenta, pastrati distanta fata de celelalte persoane si de cate ori vedeti pe cineva cu masca sub nas sau fara masca, indepartati-v a, astfel incat sa fiti in siguranta. Cam asta e tot ce se poate face, din perspectiva noastra, a cetatenilor.

Suntem intr-o situatie in care masurile care ar fi trebuit sa fie luate, nu s-au luat. Suntem ca si atunci cand a venit zapada peste noi. Suntem toti inzapeziti, pe marginea drumului, nu putem iesi din case si Guvernul ne spune – stati linistiti ca in curand o sa avem autoritati care sa se ocupe de situatie. Deci, trebuie sa ne descurcam singuri. Echivalentul lopetii care ar trebui sa o folosim pentru zapada, acum e vaccinul.

Citeste si articolul :   Doliu in lumea medicala din Romania. A incetat din viata la doar 48 de ani.

Deci, ar trebui ca oamenii sa inceteze sa mai asculte sfaturile unor persoane care sunt fie dezinformate, fie rauvoitoare, pentru ca obtin influenta si bani de pe urma imprastierii de zvonuri false si sa asculte sfatul medicilor infectionisti, epidemiologi si specialisti de sanatate publica.

In celelalte tari, frica de ace, care e o frica prevalenta, a fost abodata si au fost oferite metode extrem de simple de rezolvare, adica poti sa porti casti si sa asculti o melodie care iti face placere, sa te uiti in alta parte in acel moment, inclusiv meditatia. Sunt metode care te ajuta sa treci peste frica de ace. Faptul ca la noi, inclusiv in clipuri, mesaje, au fost utilizate seringi, e o dovada a faptului ca am ignorat aceasta frica, care este un obstacol important.

Din nefericire, nu vad nimic bun. Fac comparatie cu saptamanile trecute, numerele vor continua sa creasca, numarul deceselor va continua sa creasca, numerele de persoane internate la Terapie Intensiva nu mai au cum sa creasca, ca deja suntem la maxim, dar in schimb numarul de persoane care au nevoie de Terapie Intensiva va creste. Din acest moment incepem sa numaram mortie care ar fi putut fi evitate. Din nefericire, suntem intr-o situatie in care toate aceste morti ar fi putut fi evitate daca s-ar fi luat masurile potrivite, de la inceputul verii, pe toata perioada verii”, a spus Razvan Chereches la Antena 3..

Autor