Presedintele Iohannis anunta noi restrictii!

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a avertizat ca in Romania ar putea fi introduse noi restrictii, mult mai dure decat cele actuale, daca situatia infectarilor cu COVID-19 va continua sa se inrautateasca.

”Este o masura care se discuta si la noi. Stiti bine ca am avut aceasta discutie, este o masura deocamdata in discutie, ca si vaccinarea obligatorie. Eu nu sunt adeptul neaparat al unor masuri obligatorii si cu represalii. Dar daca nu reusim prin alte masuri sa incetinim raspandirea virusului, de exemplu prin masura cea mai naturala, prin vaccinare, atunci este posibil ca la un moment dat si astfel de masuri, mai putin populare, sa fie luate in discutie si aprobate, probabil acum de Parlament, cum Guvernul este interimar si nu poate sa dea ordonante de urgenta. Ori, astfel de masuri care afecteaza libertatea cetatenilor, se iau prin lege.” – a declarat presedintele Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca CNSU are in lucru noi restrictii privind nuntile si concertele, pentru ca acestea sunt activitati cu risc mare de infectare.

„Sunt convins ca la comitetul national se discuta aceste masuri si cum dumnealor au toate datele relevante se vor lua aceste masuri. Din informatiile mele, dumnealor se bazeaza pe date colectate din toata tara si iau masuri pentru toata lumea. Comitetele judetene adapteaza si iau masuri specifice pe plan local”, a declarat Klaus Iohannis.

”Valul 4 ne-a lovit foarte rau”

Citeste si articolul :   Ce cadou a primit Klaus Iohannis de la AUR

Presedintele a spus ca nu intelege ”foarte bine” motivele pentru care romanii evita vaccinarea impotriva Covid-19, in conditiile in care aceste vaccinuri sunt ”verificate” si ”ras-verificate”.

”Da, suntem in plina pandemie, este foarte trist. Sunt in situatia sa repet de nenumarate ori: suntem in pandemie. Valul 4 ne-a lovit foarte rau si ii rog foarte mult pe romani sa mearga sa se vaccineze. Suntem intr-un paradox. Suntem in pandemie, avem arma pentru a termina pandemia, este vaccinul, si in continuare lumea sta si nu se vaccineaza. Nu pot sa inteleg foarte bine aceste reticente, este un vaccin verificat si ras-verificat pe miliarde de oameni, intre timp, este un vaccin care functioneaza foarte bine si ii rog pe romani sa mearga sa se vaccineze, sa terminam o data cu aceasta pandemie, sa ne vedem de treaba noastra.” – a spus Iohannis.

Autor