Klaus Iohannis vine cu cea mai proasta veste: “Este o catastrofa”

Klaus Iohannis a declarat astazi ca este ”foarte ingrijorat” din cauza crizei politice din Romania, care s-a produs dupa demiterea Guvernului Citu in Parlament, ca urmare a adoptarii motiunii de cenzura.

Presedintele Romaniei a mentionat faptul ca aceasta criza politica vine intr-un moment in care Romania se confrunta cu un val mare de imbolnaviri cu Covid-19.

Klaus Iohannis a declarat ca astazi, 6 octombrie, in Romania sunt 330 de decese si aproape 15.000 de cazuri de Covid-19.

Declaratia sa vine cu o ora inainte ca autoritatile sa transmita bilantul zilnic oficial.

Publicitate

Publicitate

”Am primit datele de astazi despre pandemie. Avem aproape 15.000 de cazuri din pacate avem peste 330 de decese astazi. Este o catastrofa. Preturile la electricitate cresc in continuare. Avem nevoie de un Guvern, nu avem nevoie de acuzatii reciproce. Avem nevoie de abordari mature si trebuie sa gasim o ecuatie prin care se formeaza un Guvern.” – a declarat presedintele Klaus Iohannis, aflat in Slovenia, unde participa la Summitul Uniunea Europeana (UE) – Balcanii de Vest.

Citeste si articolul :   Veste buna in prima zi de scoala. Anuntul oficial ala autoritatilor

In cursul zilei de marti, ministrul interimar de Interne, Lucian Bode, a declarat ca ”ne ducem” spre 20.000 de cazuri noi zilnice si ca se ia in calcul transferul bolnavilor in strainatate.

De asemenea, spitalele au anuntat deja ca in tara nu mai exista niciun loc liber la Terapie Intensiva, asa incat operatiile care nu sunt urgente sunt suspendate.

Si, in timp ce in sectiile de Terapie Intensiva se consuma adevarate drame si serviciile de Ambulanta sunt sufocate. La Ambulanta Arad, in noaptea de luni spre marti, 200 de oameni au sunat doar pentru a solicita testare Covid.

In plus, medicii au avut alte 300 de apeluri. Ca sa faca fata acestor cifre record, au fost chemate echipaje de acasa.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.