Presedintele Iohannis, prima declaratie dupa demiterea Guvernului Citu: “Trist, dar adevarat”

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a facut prima declaratie publica dupa caderea Guvernului Citu, in urma motiunii de cenzura care a fost adoptata in Parlament cu ajutorul PSD, USR si AUR.

Presedintele Iohannis a transmis ca va convoca saptamana viitoare partidele si formatiunile parlamentare la consultari.

Principalele declaratii ale presedintelui Klaus Iohannis:

“Trist, dar adevarat. Cuvantul care caracterizeaza cel mai bine Romania de astazi este cuvantul criza. Suntem intr-o criza a sistemului de sanatate publica. Suntem in plina pandemie. Valul patru ne-a lovit, si ne-a lovit rau. Suntem intr-o criza a pretului la energie, o criza care este si europeana si globala.

Publicitate

De lucru ar fi suficient pentru politicieni: sa rezolve problema pandemiei, sa rezolve problema preturilor la electricitate. Dar ce s-au gandit unii dintre politicienii nostri? Sa mai adauge o criza, o criza a guvernarii.

In acest fel, astazi, in Parlamentul Romaniei, a fost votata o motiune de cenzura impotriva Guvernului care a avut succes, deci, cum se spune mai colocvial, Guvernul a picat in Parlament.

Citeste si articolul :   Cine va asigura interimatul la ministerul Sanatatii

In ultimele luni s-au spus foarte multe lucruri in politica, majoritatea lucruri urate. Politicienii s-au obisnuit sa se arate unul pe celalalt cu degetul, sa se acuze de diferite lucruri, inclusiv in interiorul partidelor. Oamenii nu stiu ce sa mai inteleaga.

Publicitate

Este o situatie complicata, o situatie care a fost generata – aceasta motiune si trecerea ei prin Parlament – de politicieni cinici, unii purtand masca reformismului, altii clamand grija pentru romani si asa mai departe.

Haideti sa vedem totusi ce s-a intamplat dincolo de aceste declaratii. USR a fost parte din coalitia de guvernare. USR a plecat din Guvern si a votat, USR, impreuna cu PSD si AUR motiunea de cenzura de astazi. Acestea sunt faptele, restul este discurs politic sau demagogie sau cum doriti sa-i spuneti.

Acum, insa, suntem in situatia de a trebui sa gasim o solutie. Trebuie sa gasim o solutie, Romania trebuie sa fie guvernata. Pandemie, criza preturilor la electricitate, vine iarna, toate acestea trebuie sa fie rezolvate de cineva. Acest cineva, evident, este Guvernul Romaniei.

Citeste si articolul :   Klaus Iohannis, anuntul momentului despre noi restrictii. Ce se va intampla de Paste

Asadar, este nevoie de solutii si este momentul pentru decizii mature. Este nevoie de decizii mature din partea politicienilor, din partea partidelor politice.

Pentru a da timp partidelor politice sa se intruneasca in forurile interioare, sa gaseasca abordari mature si sa vina cu ele la consultari, voi convoca consultari cu partidele politice abia saptamana viitoare. Acum se cere maturitate si responsabilitate. Va multumesc!”

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.