Ultima ora: Deplasarea intre localitati este permisa din 15 mai. Care sunt conditiile

Dupa expirarea Starii de Urgenta, Romania va intra in Stare de Alerta. Multi romani se intreaba daca vor putea sa se deplaseze in afara localitatilor de domiciliu.

Deplasarea intre localitati este permisa din 15 mai

Ministerul de Interne a publicat lista motivelor pentru care se poate iesi din localitate, dupa data de 15 mai.

Pe timpul starii de alerta, cetatenii Romaniei se pot depla in afara localitatilor in urmatoarele situatii:

Publicitate

– in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;

– in scop umanitar sau de voluntariat;

– realizarea de activitati agricole;

– pentru comercializarea de produse agroalimentare de catre producatorii agricoli;

– ingrijirea sau administrarea unei proprietati din alta localitate; eliberarea de documente necesare pentru obtinerea unor drepturi;

– participarea la programe sau proceduri in centrele de tratament;

– din alte motive justificate, precum: ingrijirea/insotirea copiilor/membrilor de familie, ingrijirea unei rude/afin sau persoana aflata in intretinere, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati, deces al unui membru de familie.

Citeste si articolul :   Mai multi militari de pe Fregata „Regina Maria” au COVID-19. Misiunea in Marea Mediterana se incheie

De asemenea, deplasarea persoanelor in afara localitatilor va fi permisa in anumite conditii pentru urmatoarele motive:

-. asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta;

– activitati recreativ-sportive individuale desfasurate in aer liber (ciclism, drumetie, alergare, canotaj, alpinism, vanatoare, pescuit si altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.

– participarea la evenimente familiale, cu un numar limitat de persoane si respectarea regulilor de distantare sociala;

– pentru achizitia, service-ul, efectuarea itp sau alte operatiuni de intretinere a vehiculelor, activitati care nu pot fi efectuate in localitatea de domiciliu.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.