4 plante medicinale esentiale in bucatarie

Aceste plante fac parte din viata noastra si au fost utilizate in scopuri medicinale de mult timp . Plantele medicinale si ierburile precum turmericul, ghimbirul, frunzele de busuioc, menta si scortisoara sunt utilizate in mod obisnuit in feluri de mancare si ofera mai multe beneficii pentru sanatate, inclusiv ameliorarea stresului, digestie imbunatatita, cresterea sistemului imunitar, iar lista este pur si simplu interminabila.

1. Aloe vera

Aloe vera este cunoscuta ca „regele plantelor medicinale”. Retine apa in frunzele sale carnoase, motiv pentru care poate supravietui in conditii extrem de uscate. Deci, daca cresteti aloe vera in gradina dvs., nu va trebui sa aveti grija de planta des. Cu toate acestea, poate trata cu siguranta o mare varietate de probleme de sanatate, inclusiv:

Constipatia

Tulburari digestive

Acnee

Imunitate corporala slaba

2. Menta

Aceasta planta medicinala cu miros proaspat are multe utilizari. De la imbunatatirea starii de spirit pana la tratarea indigestiei, menta poate face totul. Aceasta planta are nevoie de multa apa pentru a creste. Prin urmare, trebuie sa-i semanati  semintele si sa continuati sa le udati. Cel mai bun lucru despre menta este capacitatea sa de a respinge daunatorii si insectele, astfel incat casa ta va fi un mediu curat. Aruncati o privire asupra beneficiilor acestei plante medicinale:

Mentine functionarea sistemului digestiv

Citeste si articolul :   Cinci proprietati utile ale kefirului despre care s-ar putea sa nu stiti

Intareste imunitatea

Imbunatateste starea de spirit

Expulzeaza tusea din corp

Imbunatateste sanatatea respiratorie

Respinge tantarii

3. Fenicul

Feniculul este o planta aromata, care este utila pentru o mare varietate de probleme de sanatate. In India, oamenii mesteca de obicei seminte de fenicul dupa fiecare masa. Poate fi cultivat cu usurinta in gradina dvs. si nu necesita multa ingrijire. Aruncati o privire la numeroasele beneficii ale semintelor de fenicul:

Trateaza tusea

Controleaza colesterolul

Imbunatateste vederea

Vindeca acizii in crestere

Previne respiratia urat mirositoare

Imbunatateste productia de lapte matern la femeile care alapteaza

4. Coriandru

Coriandrul este un ingredient important in bucataria indiana. Frunzele, semintele si pudra sunt benefice pentru sanatatea dumneavoastra. Acesta adauga o aroma distincta mancarii dvs. si are o mare varietate de proprietati medicinale. Iata cum coriadrul  va mentine sanatos:

Impiedica putrezirea alimentelor

Este bogat in antioxidanti

Trateaza retentia de urina

Imbunatateste digestia si regleaza ciclurile menstruale.

Trateaza acneea

Autor