Ea este femeia care il insoteste pe presedintele Romaniei peste tot. Cat castiga

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, este intotdeauna insotit de o femeie misterioasa. Chiar si de Ziua Marinei Romane aceasta a fost mereu in preajma lui. Iata, cine este, de fapt, femeia eleganta si misterioasa care este mereu langa seful de stat.

Se numeste Delia Dinu si il insoteste peste tot pe presedintele Romaniei, aceasta avand o functie importanta de consilier prezidential la Departamentul de Protocol al Presedintiei, cu alte cuvinte, sefa de protocol al lui Klaus Iohannis. Ea se ocupa de protocolul evenimentelor la care participa Iohannis si are grija ca toate evenimentele sa fie conform regulilor impuse de presedintie.

Inainte de a fi consilier de protocol al presedintelui Iohannis, Delia Dinu are experienta aceleiasi functii din cadrul mandatului lui Traian Basescu.

Delia Dinu este din Sibiu, la fel ca presedintele, dar aceasta locuieste in Capitala de mai multi ani. Ea a urmat Facultatea de Drept „Simion Barnutiu” din Sibiu, din cadrul Universitatii Lucian Blaga.

Din anul 2000 si pana in 2012, Delia a fost angajata a SPP, Serviciul de Protectie si Paza.

Incepand cu anul 2012, a fost numita Consilier de Stat la Compartimentul Protocol al Administratiei Prezidentiale, iar din 2016, Delia Dinu ocupa functia de Consilier Prezidential.

Conform declaratiei de avere, Delia Dinu primeste lunar suma de 15.300 lei. Anual, ea primeste de la stat 184.614 de lei.

Potrivit site-ului Administratiei Prezidentiale, Delia Dinu a primit mai multe decoratii:

A fost decorata de M.S. Regele Albert II al Belgienilor in iulie 2009 cu Ordinul Coroanei in Grad de Comandor, de E.S. Domnul Traian Basescu, Presedintele Romaniei in decembrie 2009 cu Ordinul National „Serviciul Credincios” in grad de Cavaler, de Alteta Sa Eminentisima Principele Fra’ Matthew Festing, Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta in februarie 2013 cu Ordinul Crucea cu placa „Pro Merito Melitensi”, de E.S. Domnul Traian Basescu, Presedintele Romaniei in decembrie 2014 cu Ordinul National „Serviciul Credincios” in grad de Ofiter, si de E.S. Domnul Anibal Cavaco Silva, Presedintele Republicii Portugheze in octombrie 2015 cu „Ordinul de Merit” in grad de Comandor.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.