Medicul Adrian Marinescu, anunt despre despre renuntarea la masca

Medicul Adrian Marinescu a explicat ce inseamna, de fapt, renuntarea la masca de protectie. Acesta spune ca situatia epidemiologica din prezent este una echilibrata, iar renuntarea la restrictii ar trebui sa se realizeze treptat.

Potrivit premierului Florin Citu, romanii ar putea renunta la masca de protectie in luna august. Adrian Marinescu a mentionat faptul ca masca nu va mai fi obligatorie, pentru inceput, in spatiile libere.

“Suntem intr-o situatie echilibrata, dar trebuie sa intelegem ca masurile de relaxare trebuie sa vina pas cu pas. Ce ne intereseaza acum este sa mentinem. (…) La masca vom renunta, in primul rand, in spatiul liber si foarte probabil ca se va intampla, va aduceti aminte ca discutam si acum cateva luni, ca spre finalul verii sau in a doua parte a verii, in mod logic, vor veni aceste masuri de relaxare si vorbim in primul rand de spatiul public.

Dar vor urma, in cazul in care situatia ramane echilibrata, si restul de masuri. La un moment dat vom avea si anumite petreceri care se vor putea face, dar lucrurile vor veni treptate si trebuie sa intelegem ca nu mai este nevoie sa existe derapaje”, a declarat dr. Adrian Marinescu, la Antena 3.

“Haideti sa ne gandim de ce s-a propus data de 1 august ca moent de renuntare la masca. Pana atunci, un procent foarte mare din populatie va fi vaccinata. Este clar ca daca vom avea o vaccinare extinsa, atunci vor veni si masurile. Aceasta idee cu petrecerile private si persoanele vaccinate e de luat in calcul.

Doar ca trebuie sa fie suficient de extinsa vaccinarea, ca masura sa fie valabila pentru cat mai multa lume”, a mai spus medicul.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Cele doua doctorite de la Spitalul MAI Dimitrie Gerota, infectate cu coronavirus, sunt in stare critica. Anuntul oficial facut de Nelu Tataru si Raed Arafat

“Acesta este si motivul pentru care nu se iau aceste masuri imediat. Tocmai pentru ca se doreste sa fie o vaccinare care se refera la cat mai multi oameni si atunci nu va mai fi discriminare daca suntem toti vaccinati.

Din punctul meu de vedere poate fi o varianta alternativa. Trebuie sa fie o varianta alternativa la vaccinare. Important e sa fie una dintre cele trei. Fie ca am trecut prin boala si avem anticorpi, fie ca ne-am vaccinat fie ca avem un test COVID-19 negativ”, a mentionat Adrian Marinescu.

Premierul Florin Citu, facilitati pentru persoanele vaccinate

“Este clar ca putem vorbi despre fara masca pe plaja, de exemplu. Fara masca, daca mergem la munte in drumetie, etc., putem sa mergem fara masca. Dar putem sa vorbim si de lucruri sau de facilitati pentru persoane vaccinate.

Putem sa vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot sa ajunga la capacitate de 100% cu persoane vaccinate, la interior. Sau hoteluri, pe litoral, cu capacitate de 100% cu persoane vaccinate. Deci sunt lucruri la care ne uitam. Putem sa vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate si asa mai departe.

Citeste si articolul :   Avertismentul medicului Adrian Marinescu: "E o zona rosie. Exista un risc real"

Vom avea aceste evenimente pilot in Bucuresti si Cluj, dar eu sunt sigur ca rezultatele vor fi bune si putem sa ne gandim la astfel de evenimente”, a spus premierul Romaniei.

Renuntarea la purtarea mastii in aer liber ar putea fi luat in calcul dupa 1 august.

“Deocamdata nu. As astepta 1 august pentru acest lucru, depinde”, a mai spus Florin Citu.

Autor